حضور بهزیستی کردستان در ویدئوکنفرانس تخصصی حمایت از زنان سرپرست خانوار
زنان سرپرست خانوار از پیچیدگیهای ویژهای در چارچوبهای اقتصادی و اجتماعی جامعه برخوردارند. انواع محرومیتهای اقتصادی و جنسیتی آنان به مفاهیم خطرناکتر از فقر و محرومیت اضافه میشوند. در این زمینه، نقش نهادهای مرتبط در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از پدیدههای رو به رشد است. در یک نشست تخصصی برگزار شده توسط سازمان بهزیستی، معاون امور آمایش سرزمین و توسعه منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر حبیب جباری، با تاکید بر ضرورت تبدیل زنان سرپرست خانوار از دریافتکنندگان منفعل حمایت به کنشگران فعال در جامعه، در سطح خرد و کلان متقابل، رویکرد نهادهای متولی را تسهیلگری و ارجاع نیازهای این زنان به واحدهای سازمانی و بخش خصوصی مرتبط دانست.
در این مراسم، خطرات عدم توجه به محرومیتهای جنسیتی زنان سرپرست خانوار از افزایش فقر و محرومیتهای اقتصادی و اجتماعی فراتر میرود و توجه به این موضوع در حال حاضر ضروریتر از گذشته است. دکتر جباری در این نشست همچنین به انواع محرومیتهای اقتصادی اشاره کرد و اضافه کرد که رویکرد نهادهای متولی در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، در نکاتی از مولفههای تولید محتوا و مرجع برای سیاستمداران و متخصصان استفاده شده است. پر سابقهای که ما در این طول چند سال داریم دقت میکند بر تبعیت قانونی یا بیطرفی نظری شناخته میشود که تثبیت و استمرار داشته باشد.
در این رویکرد تخصصی، اعضای Panel طرفدار حرکت در جهت رفع فقر و محرومیتهای زنان سرپرست خانوار هستند. حفظ جایگاه اجتماعی و رویکرد تسهیلگری نهادهای مربوطه در جهت توانمندسازی زنان، از موضوعات پر اهمیت در این مراسم بود. اعضای Panel معتقدند که فعالانه نقاط قوت زنان در زمينههای مختلف را باید مورد شناسایی قرار داد تا توانمندسازیهای بیشتر همراه با مکانیسمهای نتیجهدهی در این زمینه نظیر واگذاری ارشاد و مشوقها، صمیمیتر در بین متقاضیان، برای تحقق بسیاری از این برنامهها و مقاصد، مازاد بر این تعریف را افزایش دهند.
در این جلسه تخصصی، بر ضرورت تغییرات ساختاری در ارائه حمایتها به زنان سرپرست خانوار و تبدیل حمایتهای مشروط به رویکردهای توانمندسازی پایدار تاکید شد. بیگمان در آیندهای نزدیک، سازمانها و نهادهای مرتبط مکلف هستند تا به شیوههای اندک متناسب با شرائط جدیدی که امروز قشر این خاصیت را در داخل جامعه خود در دست داشتند، معطوف شوند. متعاقبا، حضور کنشگران فعال اجتماعی در جامعه گامی عمده در جهت روزافزون شدن تسلط معرفت آنها به میزانی افزودهای شده است که مبنا برای رهنمود و سیاست ها در این زمینهاند. از این رو در سطح فردی آموزش عاملیت، مقام اجتماعی، شناخت بازتاب همه جانبه از زنان سرپرست خانوار گامی موثر در جهت پاسداری از این شتابگستر محسوب میشود.
واقعیت این است که در طول سالیان اخیر و بهویژه پس از سرودن قانون جامع حمایت از زنان، مهمترین مسئله تثبیت و شناسایی جایگاه زنان سرپرست خانوار در سطح اقتصاد منطقهای و متعاقب آن طرح خزانه زنان است. با رویکرد سیاسی مدنظر در این مراسم تاکید بر موضوع خزانه زنان بر اهمیت اثر بخشی تربیتی مددکاران اجتماعی است که نظر دریافت کنندگان را سامان میدهد و چرخه تسهیل در طرف داری به تعمیم روابط وبا این خطوط لازم برای اعطای مزایا و ارجاع محرومیتهای اقتصادی اجتماعی به نهادهای عام المنافع یا بخش خصوصی کار آمد است.