عنوان مقاله: افزایش تولد نوزادان در استان گیلان و چالشهای مرتبط با آن
در ابتدای سال جدید، اداره ثبت احوال گیلان میانگین سن مادران که نوزادان متولد شدهاند را حدود ۳۱ سال اعلام کرد. این عدد نسبت به میانگین ملی (۳۰ سال) کمی بالاتر است. همچنین ۸۰ درصد از تولدهای ثبت شده در استان گیلان در مناطق شهری اتفاق افتاده و ۲۷ دوقلوزایی در این مدت در استان دیده شده است. امیر حسنزاد مدیرکل ثبت احوال گیلان در مقالهی خود مینویسد:
ورود سال جدید، بهترین زمان برای değerlendir کردن بررسی ها و تجزیه و تحلیلهای مرتبط با تولد نوزادان است. براساس دادههای اداره ثبت احوال گیلان در ابتدای سال، ۱۰۰۴ نوزاد در این استان متولد شدهاند که بیش از ۹۹۹ درصد آنها در مناطق شهری متولد شدهاند. این در حالی است که میانگین سن مادران در ولادتهای ثبت شده در استان گیلان حدود ۳۱ سال است.
بررسی انبوه دادههای موجود و تجزیه و تحلیل آن میتواند ما را به این نتیجه برساند که این افزایش نرخ تولد ممکن است علائم خوبی برای روحیه و کنشگری چندهملهای جامعهای باشد که فرهنگ خانواده و فرزند پروری را سرلوحه انتخابهای خود قرار داده باشد.
روندهای قابل توجهی در این اطلاعیه مورد توجه قرار گرفته است که میتوان به مقايسه میانگین سن مادران در گیلان و کشور اشاره کرد. به اين ديدگاه، بهبود وضعيت اقتصادی کشور، شرايط خاص جامعه و انتخاباتی که در آن آحاد جامعه در حد توان به توسعه خانواده پرداختند میتوان به عنوان دلیلی بر فراز و فرود پدیدههای اجتماعی در جوامع جامعهمحور متغیر بشماریم.
سوالات انتقادی:
* چه علتهایی میتواند باعث میانگین سن مادران در استان گیلان بیشتر از میانگین ملی باشد؟
* آیا این اتفاق از بیانکنندهها و نشانههایی است که میتواند بیانگر جنبشهای اجتماعی و سیاسی باشد؟
* چرا میانگین سن مادران در استان گیلان به حدی رسیده است که تلاشهای دیگران در کلان کشور روی خود گیلان تعدیل میکنند؟