**نگاهی به عادات غذایی نامناسب و تاثیر آن بر سلامتی**
گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نشان میدهد که Consumption مواد غذایی انرژی بدن را تأمین میکند، اما در صورت مصرف در زمان نامناسب، باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی میشود. الگوهای غذایی ناسالم میتواند بر فرایند هضم غذا، سلامت پوست و حتی سطح انرژی تأثیر گذارد. بسیاری از عادتهای رایج مانند مصرف وعدههای غذایی آخر شب یا حذف وعده صبحانه میتواند برای سلامتی مشکلاتی ایجاد کند.
**کبد فشار وارد میکند**
کبد نقش مهمی در سمزدایی بدن دارد. مصرف وعدههای غذایی سنگین در آخر شب باعث میشود کبد بیش از حد کار کند. این اتفاق منجر به هضم کند مواد غذایی، تجمع چربی و همچنین تجمع سموم در بدن میشود. در این صورت، با گذشت زمان، احتمال تیرگی پوست و پیری زودرس افزایش پیدا میکند.
**حذف صبحانه استرس را افزایش میدهد**
صبحانه اغلب به عنوان مهمترین وعده غذایی شناخته میشود. حذف این وعده غذایی باعث افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) میشود که منجر به افزایش اضطراب، خستگی و میل به مصرف غذاهای ناسالم اواخر روز میشود. همچنین ممکن است متابولیسم را کاهش دهد و حفظ وزن سالم را دچار مشکل کند.
**مصرف ناهار سنگین اواخر بعدازظهر هضم غذا را آهسته میکند**
مصرف وعدههای غذایی سرد یا بیش از حد سنگین اواخر بعدازظهر میتواند به دستگاه گوارش آسیب وارد کند. فرایند متابولیسم را آهستهتر کند و منجر به نفخ یا مشکل معده شود. بنابراین توصیه شده است در وعده غذایی ناهار از مواد غذایی گرم و سبک استفاده کنید تا هضم غذا به بهترین شکل صورت بگیرد و انرژی مورد نیاز بدن نیز تأمین شود.
**نوشیدن چای یا قهوه منجر به مشکلات گوارشی میشود**
نوشیدن چای یا قهوه به جای غذا هنگام صبح باعث تحریک روده میشود. همچنین کافئین موجود در این نوشیدنیها تولید اسید را تحریک میکند و به مخاط معده آسیب وارد میکند. در این صورت، احتمال بروز رفلاکس معده و مشکلات گوارشی افزایش پیدا میکند. توصیه شده است قبل از مصرف این نوشیدنیها یک میانوعده سبک مصرف کنید.
**شام دیروقت کیفیت خواب را مختل میکند**
مصرف مواد غذایی در اواخر شب ممکن است چرخه طبیعی خواب را دچار اختلال کند. ملاتونین که هورمون تنظیمکننده خواب است هنگام شب ترشح میشود. اما مصرف غذا دیروقت بر میزان تولید این هورمون تأثیر میگذارد و احتمال بروز کمخوابی را افزایش میدهد.
**راه حلهای بالقوه**
* مصرف غذاها را به دفعات معتدل تقسیم کنید.
* وعدههای غذایی را در طول روز مصرف کنید.
* قبل از خواب، وعدههای غذایی خفیف و لight را مصرف کنید.
* چای یا قهوه را بعد از صبحانه مصرف کنید.
* در هنگام تمرین یا ورزشی، قبل و بعد از آن، میانوعدههای سبک مصرف کنید.
با در نظر گرفتن این نکات، میتوانید وعدههای غذایی خود را به صورت بهتری برنامهریزی کنید و از سلامت خود اطمینان حاصل کنید.