مطالعهای بینالمللی که به вдругی درخواستها برای کاهش مصرف غذاهای فوقفرآوری شده (UPF) را برانگیخته است، نشان میدهد که مصرف مقادیر زیادی از این گروه مواد غذایی، خطر مرگ زودهنگام را افزایش میدهد.
بر اساس تحقیقات انجام شده در کشورهایی از جمله ایالات متحده و انگلیس، هر ۱۰ درصد دریافت اضافی UPF، مانند نان، کیک و غذاهای آماده، خطر مرگ افراد را قبل از رسیدن به ۷۵ سالگی تا ۳ درصد افزایش میدهد. این عوامل از جمله سدیم، چربیهای ترانس و قند به دلیل تغییرات در مواد غذایی در طول فرآوری صنعتی و استفاده از مواد مصنوعی از جمله رنگها، طعمدهندهها و شیرینکنندههای مصنوعی، امولسیفایرها و بسیاری دیگر از افزودنیها و کمککنندهها به روند فرآوری، بر سلامت تأثیر میگذارند.
بررسی دادههای مربوط به رژیم غذایی و مرگ و میر از هشت کشور نشان داد که مصرف این گروه مواد غذایی با ۱۲۴ هزار و ۱۰۷ مورد مرگ زودهنگام در ایالات متحده در سال و ۱۷ هزار و ۷۸۱ مورد مرگ در سال در انگلیس مرتبط هستند. متخصصان نتیجه گرفتند که خطر مرگهای زودرس ناشی از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به میزان قابل توجهی با توجه به سهم آنها در کل انرژی دریافتی افراد افزایش مییابد.
میزان بالای دریافت UPF میتواند به طور قابل توجهی بر سلامت تاثیر بگذارد. نرخ مرگ و میر در آن دسته از کشورهایی در بالاترین میزان است که جمعیت آنها بیشترین مقدار انرژی را از خوردن UPF دریافت میکند. این نتایج نشان میدهد که UPFها فراتر از داشتن موادی مانند سدیم، چربیهای ترانس و قند – به دلیل تغییرات در مواد غذایی در طول فرآوری صنعتی و استفاده از مواد مصنوعی از جمله رنگها، طعمدهندهها و شیرینکنندههای مصنوعی، امولسیفایرها و بسیاری دیگر از افزودنیها و کمککنندهها به روند فرآوری، بر سلامت تأثیر میگذارند.
همچنین این یافته ها به شواهد رو به رشدی اضافه میکند که نشان میدهند UPF با خطر بالاتر ابتلا به هر دو بیماری خاص، مانند سرطان و بیماری قلبی و افزایش خطر کلی مرگ قبل از ۷۵ سالگی مرتبط است. از این رو متخصصان امر از دولتها در سراسر جهان خواستند تا اقدامات قاطعی را برای مقابله با UPF از جمله مقررات سختتر بازاریابی مواد غذایی و فروش غذا در مدارس و محلهای کار و همچنین مالیات بر محصولات UPF برای کاهش فروش، ارائه کنند.
کلیدواژههای این خبر: غذاهای فوق فرآوری شده (UPF)، خطر مرگ زودهنگام، رژیم غذایی، مرگ و میر، آینده HEALTH