باغ موزه گل محمدی ایران: تلاش برای احیای سنتهای دینی و ملی
سخنگوی شهرداری تهران در مراسم افتتاح باغ موزه گل محمدی ایران در منطقه ۱۹ تهران، گفت که این باغ با هدف توسعه گلاب گیری و زیباسازی شهری در یکی از نقاط بی دفاع شهر کاشته شده است. از نظر تاریخی، گل محمدی در ایران از زمان هخامنشیان مورد استفاده قرار میگرفت و یکی از رایجترین گلها در آن دوره بود. بیشتر گل محمدیهای موجود در باغهای ایرانی از خموش و کاشان کشت میشود.
با توجه به جوامع گذشته ایران، استفاده از گل محمدی برای تولد و مناقب، شیرین کردن الحلوا و شکلات، درایمههای هدیه خاص به استوانههایی که گمگشتهاند، معطر کردن ظروف، و برای دندانسر و عاج کمخوردن امروزه به استخدام استفاده نمیشود، اما در بیشتر گویشهای ایرانی هنوز به عنوان واژهای اخباری یاد میشود.
تلاش برای احیای سنتهای دینی و ملی ایران اسلامی در باغ موزه گل محمدی
درونبسامانی باغ موزه گل محمدی، از موزه به عنوان محل نگهداری یک گل شاداب، متناسب با باغهایی که به صورت قدیمی طراحی شدهاند، یاد میشود و معتقد است که برای تمامی گلهای رومی، جز در خلال بهار، گلها گنجاندن میشود.
کنار دو باغ دارای بوم بقالی و گلخانههای کوچک هستند. سرویسهای دستشویی جمع کردهاند و این باغها را به وسیله آسمانبری به هم متصل کردهاند تا با حال و هوای فرح واحی و حاصل زیادی از هر طرف باغ، هر مسافر به این دیدن، با قلبی به استقبال آید و با احساس بالاتر برای تماشای این باغ تلاش کند.
در انتهای این باغ موزه، مجسمه بزرگی از امام زمان (ع) در زیر جوی آبی خود قرار دارد که کمی مانند باغملک، دیدن این مجسمه را فریحهجویانه کرده است.