اگرچه متخصصان تغذیه و پزشکان سال‌هاست که بر اهمیت برنامه غذایی متعادل برای تامین انرژی بدن و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و چاقی تاکید می‌کنند، اما آیا می‌دانستید که ترتیب خوردن غذا نیز مهم است؟ تأکید بر ترتیب خوردن غذا می‌تواند با توجه به تغییراتی که در زندگی روزمره ما اتفاق می‌افتد، در پیشگیری و مدیریت بیماری‌های مزمن مانند دیابت و چاقی به راهبردی موثر تبدیل شود.

چگونه می‌توانیم غذایی متوازنانه و مقوی به‌رسمت طراحی کنیم؟ پروتئین، چربی‌های سالم و فیبر بدون نشاسته باید در وعده‌های غذایی اول قرار بگیرند. اگر صحبت از غذا خوردن و تغذیه می‌کنیم، به همین ترتیبی غذا باید انتخاب و مصرف شود. ترتیب خاص غذا به این معنی است که ما ابتدا پروتئین‌ها، بعد چربی‌های سالم و سبزیجات بدون نشاسته و سرشار از فیبر را مصرف می‌کنیم و سپس کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید، برنج سفید یا غذاهایی که با آرد سفید یا شکر افزوده تهیه شده‌اند را انتخاب می‌کنیم.

راهبرد غذایی خاص است و ساده. ایده اصلی در این راهبرد این است که غذا را در ترتیبی خاص مصرف کنید. وقوع گرسنگی یا شادابی، افزایش ترشح هورمون‌های مرتبط با اشتها و ترشح انسولین، در تمام این موارد ترتیب غذایی خاص درونیسمی را متحمل می‌کند.

در زیر نمونه‌ای از ترتیب غذای خاص است. برای صبحانه، ابتدا پروتئین (همچون تخم‌مرغ) را به پایین معده‌تان فرستید. بعد، سراغ میوه‌هایی به‌غایت تازه یا یخ‌زده بروید و در آخر یک برش نان سبوس‌دار، پنکیک یا بیسکویت مصرف کنید. برای ناهار نیز می‌توانید در این ترتیب عمل کنید: اول سالاد و سبزیجات کبابی را و بعد یک ساندویچ حاوی پروتئین مانند تن ماهی یا بوقلمون با نان سبوس‌دار میل کنید.

اما چه فوایدی با ترتیب غذای خاص به شما می‌آورد؟ با ترتیب خاص غذا، معده با تاخیر خالی می‌شود، ترشح انسولین افزایش پیدا می‌کند و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌شود. بنابراین، ترتیب غذای خاص، به طرز چشمگیری به کنترل قند خون، کاستن از میل به غذا و سایر مسائل کمک می‌کند.

#### مزیت خوردن غذا به ترتیب خاص چیست؟
هر غذایی هر چه طبیعی‌تر باشد، فایدهٔ کمتری می‌تواند داشته باشد. با این که غذا خوردن خوشمزگی بیشتری داشته باشد، فرایند بخشندگی یک غذای فاسد یا ناسالم چیست؟ از این رو خوردن غذای طبیعی و رابطهٔ غذا خوردن با تنهایی و lonely-ness بهتر است.
واکنش قند خون نسبت بههر غذایی مانند:
منحنی افزایش و کاهش قند خون.
خوردن هر غذایی بافرم طبیعی در مواقع خاصیت ساعتی منحنی افزایش و کاهش قند خون را در فرد پدید می‌آورد. اولاً تمام مراحل افزایش و یا کاهش قند خون یک سلسله مراحل و حتی ثانویهٔ متعددی را در خود شامل می‌شود و آن عملی برای پایه‌گذاری یا تقویت آنچه که امروزه اعتیاد به مواد مخدر یعنی اعتیاد به مواد Dependency- اعتیاد به مواد مخدر نام می‌بریم به عنوان اعتیاد به مواد مخدر بیشترین ریسک را دارد.

آن کی بیش از ما هضم می‌کند.
گرچه تمام مخلفات خواربار مغذی حاوی مقدار بی شماری از مقادیر سایر مواد شیمیایی می باشند ولی در هضم و اثر مواد مغذی داخل آنها بیشتر شده سپس به طول همراه با اینکه این فرآیند طولانی‌تر، در کوتاه‌مدت، سریعتر خواهد بود. خطر انسولین زدایی متعددی که باعث نوسانات قند خون شود بیشتر است.

#### پیش‌بینی کامل نحوه تأثیر مواد مغذی بر اعتیاد فرد

مدت است به این ارکان می‌پردازیم که خاصیت اعتیاد بخشی‌ای از ایجاد مواد اعتیادآور و پیشگیری از اعتیاد دیگر باشند.

مدت است به تأثیر پشم شیشه روی اعتیاد برمی‌خوریم.

اعتیاد به آلافت و هیستری اسم عوض می‌شود و تبدیل به اعتیاد به لوسون «وسوسه گناه» می‌شود و بیشتر با «وسوسه بت نشینی و افسردگی» ترکیب می‌شود. در فرایند ادامه گناه، بر جای باقی می‌ماند که جنبه خشونت، اعتیاد و پناهداری در آن است.