**چرا وسایل خواب کم است و چگونه ما با غذا وزش حلال مشکل خواب،‌ بیماریهای همراه با کم‌خواب را پیشگیری کنیم؟**

در سال ۲۰۱۵، آکادمی پزشکی خواب آمریکا و انجمن تحقیقات خواب انتشار بیانیه‌ای مشترک کردند که این دو سازمان، همۀ بزرگسالانی که کمتر از هفت ساعت در شب می‌خوابند را در معرض خطر ابتلا به مشکلاتی مانند چاقی، دیابت، فشار خون بالا و افسردگی قرار دادند. این شواهد نشان می‌دهد که الگوهای غذایی غنی از مواد مغذی، شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های بدون چربی، در ایجاد یک الگوی خواب سالم، مناسب‌تر هستند.

پیچیدگی مطلب این است که اغلب ما اگر چندین شب پشت سر هم، به طور مرتب کم‌خوابی می‌کنیم، صرفاً به الگوهای غذایی نیز توجه نمی‌کنیم. مهم است که بفهمیم الگوهای غذایی حیات‌بخش تمرینات ورزشی، و ارتباطی مثل اسنرمیشن خون بدون چربی که هر کدام به حدی که تعیینش شده مرتبط با خواب می باشد.

اما، آیا می‌توانیم با رژیم غذایی به مشکل خواب خود مواجه را پیشگیری کنیم؟ یاعلم کنید که ۵ ماه غذایی مفید و خصوصاً در شرایط کم‌خواب دارد:

**۱. آلبالو**

ملاتونین، هورمونی مؤثر در تنظیم ریتم شبانه‌روزی است و به طور طبیعی در مجموعه کوچکی از مواد غذایی وجود دارد و یکی از این مواد غذایی آلبالو است. براساس مطالعات، افرادی که در رژیم روزانه خود آب آلبالو مصرف می‌کنند، مدت زمان و کیفیتی مطلوبی را هم در خواب تجربه می‌کنند.

**۲. کیوی**

بر اساس نتایج یک مطالعه، بزرگسالانی که دچار اختلالات خواب بودند، پس از چهار هفته مصرف منظم کیوی، با تسریع در روند به خواب رفتن، کاهش بیداری‌های نابه‌هنگام شبانه و افزایش کیفیت خواب خود مواجه شدند.

**۳. بادام زمینی**

تریپتوفان، اسید آمینه‌ای که به عنوان پیش‌ساز انتقال‌دهنده عصبی سروتونین عمل می‌کند، با چرخه خواب و بیداری مرتبط است و غذاهای حاوی تریپتوفان، در ارتقای سلامت خواب مفیدترین گزینه به شمار می‌آیند. تریپتوفان در موادی مانند بادام زمینی، بوقلمون، شیر و تخم مرغ یافت می‌شود.

**۴. ماهی سالمون**

مصرف ماهی‌های چرب مانند سالمون که سرشار از اسید امگا ۳ هستند، تأثیر مثبتی بر تنظیم خواب دارند و با افزایش تولید هورمون ملاتونین، کیفیت خواب را افزایش می‌دهند.

**۵. گوجه فرنگی**

گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن ملاتونین طبیعی در خود، تأثیر مثبتی در سلامت خواب دارد. علاوه بر این، مطالعه دیگر نشان داد افرادی که کمتر از پنج ساعت در شب می‌خوابند، کمترین میزان لیکوپن را دریافت می‌کنند. لیکوپن یک آنتی اکسیدان موجود در گوجه‌فرنگی است که مصرف هرچه بیشتر آن منجر به کاهش مشکلات خواب می‌شود.

در یاد داشته باشید که مصرف این مواد غذایی در ترکیب با تمرینات بدنی سالمی که مغذی‌اموزد، مساعد کردن سکته‌های عصب مغزی، ملایم کردن اضطراب در رشد مغز و الگوی خواب‌ نهایی افسردگی، هر چی‌ دور باشند به هیچ وجه ضرری ندارند.