«انفجار در بندرعباس» لحظهای تلخ بود که شنبه 6 اردیبهشت در دل ایرانیان داغ زده شد. به محض انتشار خبر، موجی از اخبار و فیلمهای حادثه گوشیهای هوشمند شهروندان را تسخیر کرد. با این حال، آگاهی از حادثه از یک سو، با تحلیلی بدون فیلتر، به یک داستان تاریک و دلخراش کشیده میشود. شهروندان با فیلتر کردن اخبار در تلاش برای پرهیز از اضطرابهای ادامهدار هستند. اکبر نصراللهی، استاد ارتباطات، معتقد است که توجه به مسائل عادی جلب نمیشود و مهم این است که تولید، انتشار و دروازهبانی خبر مسئولانه و متناسب با امنیت روحی و روانی مردم باشد. با اینکه مردم به اخبار منفی توجه میکنند، اما این علل باعث شده که شهروندان دچار سوگیریهای رسانهای و بیتوجهی به اصل بالانس شوند.
در ساعتهای نخست بعد از انفجار بندرعباس، اخبار مختلفی منتشر شد و کم نبودند افرادی که برای دوری از اضطرابهای طولانیمدت، در تلاش برای بسط حصاری خودساخته، سعیدند تا تنها در جریان اخبار کلی بیگمان قرار بگیرند. منصوره، خبرنگار سابق، یکی از این افراد است و در این رابطه میگوید که برای خودش هم عجیب است که چگونه با گذشت زمان، مورد چنین شرایطی قرار گرفته است و حالا مجبور شده تا اطلاعات تنها بخشی از اخبار را در نظر بگیرد تا تصویرهای از ذهنش پاک نشود.
علیرضا شریفی یزدی، روانشناس اجتماعی، معتقد است که زمانهایی که با اخبار دردناکی مانند رخداد ناگوار بندرعباس روبهرو میشویم، نخستین کار این است که براساس سواد رسانهای که داریم، دست به دروازهبانی اخبار بزنیم و اجازه دریافت و تأثیرگذاری هر خبری را ندهیم. باریک کردن مرز بین کنشگری و افسردگی در روزهای پرحادثه و نگرانی در این شرایط حیاتی است. برای سیر چرخه زندگی sağlıklı، دانش جهد افراد به تالیف اطلاعات به شیوه انفرادی برای انتخاب شهرت خوب است.