افزایش ظرفیت خوابگاههای دانشگاهی یک گام درجهت تحقق هدف “قانون جوانی جمعیت” در کشورست. در حال حاضر ۲۸ هزار تخت خوابگاهی نیمهکاره در وزارت بهداشت وجود دارد که تکمیل این طرحها در اولویت برنامههای وزارت بهداشت قرار دارد.
مسعود حبیبی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگاران گفت: مهمترین اولویت و سیاست دولت و وزارت بهداشت، ارتقای سواد سلامت و پزشک خانواده است. در این زمینه، رئیس جمهور تأکید زیادی داشته و سیاستها و برنامههای مهمی تدوین شده است. دانشگاهها هم در حال عملیاتی کردن طرح پزشک خانواده در روستاها و شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت هستند.
وی ادامه داد: امیدواریم با اجرای طرح پزشک خانواده شرایط عدالت سلامت در جامعه محقق شود و کسی به خاطر کمبود مالی از خدمات درمانی و بهداشتی محروم نشود.
حبیبی به موضوع ناترازی مالی در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: ناترازی مالی در همه دانشگاههای کشور وجود دارد که علل مختلفی از جمله تعرفهها و افزایش ظرفیت دانشجویان در آن دخیل بوده است. سعی بر این است با ایجاد منابع از محل اوراق بهادار این بدهیها پرداخت شود و بتوانیم شرایطی ایجاد کنیم که ارائه خدمات بهداشتی درمانی دچار اختلال نشود.
وی افزود: اقدامات خوبی در راستای رفع ناترازیها انجام شده است و امیدوارم این مسیر به نتیجه برسد.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد که طرح پزشک خانواده یکی از برنامههای بهداشتی و درمانی معتبر است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و پیشرفته در حال انجام است. این طرح در دولتهای قبل به صورت پایلوت در دو استان کشور اجرایی شد و اکنون براساس تاکیدات رئیس جمهور در روستاها انجام میشود.
حبیبی تصریح کرد: ما ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت دانشجو داشتیم و نتوانستیم متناسب با این تعداد دانشجو زیرساخت ایجاد کنیم. اکنون بیش از ۲۸ هزار تخت خوابگاهی نیمهکاره در وزارت بهداشت داریم و تکمیل این طرحها در اولویت برنامههای وزارت بهداشت است. با تحقق آن، این کمبودها برطرف خواهد شد.
حبیبی از برنامههای تدوینشده برای خوابگاههای متاهلی دانشجویی خبر داد و گفت: منابع لازم برای تکمیل ۳۵۰ واحد متاهلی بین دانشگاهها توزیع شده است و خوابگاههای دارای بیش از ۵۰ درصد پیشرفت تا پایان شهریور تکمیل خواهند شد.
این طرح در راستای تقویت قانون جوانی جمعیت است. ما باید به این موضوع توجه کنیم که در حال حاضر کشور ما جوانترین جمعیت جهان را دارد و برای آینده این جمعیت باید برنامهریزی کنیم.
بنابراین مهم است که ببینیم کشور ما در چه اصلاحاتی است و چه تغییراتی دارد تا بتوانیم با افزایش جمعیت جوان در کشور آینده را تنظیم کنیم. یک اتفاقی که طی چند سال اخیر در کشور ما رخ داده است این است که بیشتر از ۶۰ درصد جمعیت کشور زیر ۳۰ سال است.
پس باید ببینیم که چگونه میتوانیم این جمعیت را برای آینده کشور برنامهریزی کنیم و در ایران نقطه کانونی اصلاحات در حال افزایش جمعیت و حق جوّی است. اگر در آینده چند سالی خاک ایران داشته باشیم، یعنی آینده داشته باشیم و بتوانیم قدرت تولید را به ثمر برسانیم و از تجملات بیشتر در امان باشیم.