دکتر سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، در بازدید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از این سازمان، عنوان کرد که سازمان بهزیستی کشور بر پایه ۱۲ راهبرد اولیه، ۱۰ سیاست راهبردی و برنامه پنج ساله ازسازمان بهزیستی راسخ است.
وی در سخنانی گفت: باور داریم که سازمان بهزیستی کشور با همه محدودیتهای زمانی و مالی میتواند با برنامهریزی و برنامهوارهای مناسب، یک سازمان مجامع و حمایتی باشد که به منصه ظهور برسد. در این راستا راهبردهای مختلفی از جمله نگاه دانشبنیان، مشاركت محور، خانواده محور، توانمندسازی، رویکرد پیشگیرانه، محله محوری، عدالت اجتماعی، توسعهی مشاركت، محدودیت زدایی و کار آفرینی مورد توجه قرار دارد.
او در ادامه افزود: برای تحقق این اهداف از توانمندیهای سازمان استفاده میکنیم، برای مثال دانشگاه علوم توانبخشی به عنوان نزدیکترین دانشگاهی به حوزههای مرتبط با سازمان، تفاهم نامهای با آن مدنظر قرار دادهایم. هدفمان این است که تمام مراکز تحت پوشش بهزیستی با ساختار دانش بینی، راهبردی و کیفیت بالا به سایر مراکز کشور ارشادده گردد.
حسینی ادامه داد: در راستای همساز کردن خدمات اجتماعی، بسته تحولی اطلاع رسانی و اجتماعیسازی در روابط عمومی طراحی کردهایم. رویکرد علمی سازی و وظیفه شناسی در برنامه ریزی جامع وپنج ساله سازمان، برای تحقق اهداف و نیت های موردنظر، مسلما محور خواهد بود.
دکتر حسینی در ادامه به ماده12 راهبردی اشاره کرد و گفت: یکی از آن دلایل، ظرفیت اشتغال در حوزه های خورشیدی است و حال این اشتغال باید با رویکرد تقاضا محور و بوم محور باشد. vì در بسیاری از موضوعات اشتغال، در جاهایی رخ میدهد که علاوه بر شغل، مراکز اشتغال باید در رویش با جهتگیری اقتصادی هم باشد.
وی در مورد احداث ۱۵ هزار سامانه خورشیدی پنج کیلوواتی اشاره کرد و گفت: در این راستا ۲۵ استان کشور هدفگذاری شدهاند. خوشبختانه مکاتبهای برای احداث ۱۵ هزار سامانه خورشیدی پنج کیلوواتی با معاون وزیر نیرو انجام شد. این طرح با رویکرد تقاضامحور و بوممحور در متن sockaddr ایران خواهد بود.
حسینی همچنین در مورد اورژانس اجتماعی گفت: اگر قرار است به صورت ملی اجرا شود، هدف اصلی کاهش مراجعه به پلیس در مواقع ضروری است.
وی افزود: باید تلاش کنیم آخرین راه حل، مراجعه به کلانتری باشد، اورژانس اجتماعی میتواند مداخله کند و در صورت احساس خطر، مددکاران مجازند از پلیس درخواست کمک کنند.
همچنین محمد جواد حسینی معاون مرکز مشارکتهای مردمی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی در این نشست گفت: ۸ مانع در فرآیند صدور مجوزها شناسایی شد که سه مورد مربوط به سازمان بهزیستی و پنج مورد مرتبط با اداره ثبت و استعلامات امنیتی است. در حال رایزنی برای رفع این موانع هستیم.
وی افزود: نظارت بر ۲۳ هزار مرکز و مؤسسه با مشارکت سازمانهای مردم نهاد انجام میشود. همچنین برای ایجاد «شبکه داوطلبان»، مدلی با همکاری وزارت کار طراحی شده و در حال اجراست. در حوزه مسئولیت اجتماعی، دبیرخانهای با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی راهاندازی شده است.
یکی دیگر از موضوعات این نشست همچنین درباره خدمات دندانپزشکی برای معلولان است. دکتر فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در این نشست گفت: مداخله به هنگام و توانبخشی برای استفاده از «زمان طلایی» درمان ضروری است.
وی افزود: طرح «گلخند» با هدف ارتقای سلامت دهان و دندان افراد دارای معلولیت اجرا شد؛ چرا که این افراد معمولاً در مراکز درمانی پذیرفته نمیشوند و هزینههای درمانی بالاست (۹۰ درصد موارد از دهکهای درآمدی پایین هستند). این طرح از سال ۱۴۰۲ در ۱۷ استان آغاز شد و اکنون تمامی استانها را تحت پوشش دارد.
عباسی بیان کرد: سرفصلهای آموزشی ویژه دندانپزشکان برای مواجهه با افراد دارای معلولیت تهیه و به وزارت بهداشت ارائه شده است. همچنین مراکز اقامت موقت شبانهروزی کودکان مبتلا به اوتیسم در ۶ استان راهاندازی شده که خدمات نگهداری از چند ساعت تا ۶ ماه را ارائه میدهند.