**نقش پروتئینی مهم CD36 در ورود داروهای پیچیده به سلولهای بدن**
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، تیم تحقیقاتی زیر رهبری دکتر هونگ یو لی از مرکز علوم سلامت دانشگاه تگزاس در سنآنتونیو، نقش مهم پروتئین CD36 را در ورود داروهای پیچیده به سلولهای بدن شناسایی کردهاند. این کشف ممکن است مسیر مصرف داروهای تزریقی را به داروهای خوراکی تغییر دهد و درمان بیماریهای پیچیده مانند سرطان مغز و آلزایمر را متحول سازد.
**چرا این کشف مهم است؟**
دکتر رابرت ای. هروماس، رئیس دانشکده پزشکی این مرکز، اعلام کرد که این دستاورد میتواند داروهایی را که تا پیش از این فقط به صورت وریدی تزریق میشدند، به داروهای خوراکی تبدیل کند و حتی عبور داروها از سد خونی-مغزی را ممکن سازد. این بدان意味 دارد که جایگزینی این داروها با قرصها امکانپذیر شده است.
**چگونه این کشف امکانپذیر شد؟**
برای سالها، داروسازان به «قانون پنجم» وفادار بودند؛ قانونی که بیان میکرد داروهای خوراکی باید کوچک و چربیدوست باشند تا بتوانند از غشای سلولی عبور کنند. اما اکنون، پروتئین CD36 این قاعده را زیر سؤال برده است. این پروتئین روی سطح سلولها قرار دارد و میتواند داروهای بزرگ را از طریق فرایندی به نام اندوسیتوز وارد سلول کند.
**چه فایدهای دارد؟**
در مطالعات انجامشده، سلولهایی با سطح پایین CD36، توانایی جذب داروهای بزرگ را نداشتند. بهطوری که در برخی موارد جذب تا ۱۹ برابر کاهش یافت. در ادامه این پژوهش، تیم تحقیقاتی داروهای موجود را به گونهای اصلاح کرد که پیوند قویتری با CD36 برقرار کنند. نتیجه این شد: افزایش چشمگیر جذب سلولی و اثرگذاری بیشتر داروها بر سلولهای سرطانی.
**این فناوری تنها به داروهای ضد سرطان محدود نمیشود**
از آنجا که CD36 در بخشهای مختلف بدن از جمله روده، مغز و پوست وجود دارد، این کشف میتواند دریچهای به سوی داروهای خوراکی نوین در درمان بیماریهای گوناگون باز کند. شاید در آینده بتوانیم از این فناوری برای درمان بیماریهای دیگر مانند اختلالهای مغزی و بیماریهای پوستی استفاده کنیم.
**چطور میتوانیم از این فناوری استفاده کنیم؟**
این فناوری هنوز در مرحله تحقیقاتی است، اما اگر موفق شد، میتواند دریچهای به سوی داروهای خوراکی نوین در درمان بیماریهای گوناگون باز کند. با پیشرفتهای جدید در داروسازی و بهبود کارایی داروها، این فناوری میتواند در حالهای آینده یک رویکرد جدید در درمان بیماریهای پیچیده شود.