طرح پزشک خانواده: راهی برای عدالت درمانی

در حیطه بهداشت و درمان، اعطای اولویت بالایی به یکپارچه‌سازی خدمات درمانی یک ضرورت تلخ است. با وجود کمبود منابع در حیطه بهداشت و درمان، ارائه خدمات یکپارچه‌ای در حیطه وسيع‌تر درمانی بیشتر نیاز به رهنمودهای عمیق و روشنگر و نیز هماهنگی عوامل مختلف در حیطه سیاسی و اجتماعی است. طرح پزشک خانواده، گامی در این راستا است که نه تنها موجب کاهش خساراتاقتصادی، بلکه همچنین موجب افزایش سطح آمادگی برای درمان‌های مناسب‌تر می‌شود.

گستردگی طرح پزشک خانواده از محدوده اولیه اش و نوع اجرای آن روشی است برای ایجاد تغییر در حیطه بهداشت و درمان. در میانه این طرح، ترکیبServices ادبیات اوج خود را شاهد است و تلاش برای طرح پزشک خانواده‌ در حل چالش‌های بزرگ در حیطه خدمات درمانی است. بر این اساس، با تمام فعالیت‌های صورت گرفته‌این تعامل به ارتقای سطح خدمات بهداشتی، در حیطه شهری و روستایی متصل می‌شود. ایجاد یک مسیر یکپارچه برای خانواده‌ها از خدمات درمانی و پزشکی و توجه به حال و حدود محدودشان می‌تواند در صورت موفقیت، موجب پیشرفت در حیطه اجتماعی درمانی و بهداشت گردد.

با وجود اینکه این طرح سابقاً ایده بسیاری از همکاران در حیطه پزشکی و بهداشتی را مورد توجه قرار داده است، اما با توجه به بحران‌های ملی در حیطه اقتصادی و اجتماعی، اعطای این شغفه به دست شمال صاحب اختیار ملی موجب شده است که متعهدینی با در دسترس قرار گرفتن امکانات و مشوق‌های لازم، مشغول به تبادل دانش و اندیشه کنند.

آیا شما فکر می‌کنید طرح پزشک خانواده می‌تواند به عنوان یکsolution به چالش‌های بزرگ در حیطه خدمات درمانی و بهداشتی فراهم کند؟ با بیان دلیلتان در پاسخ به سوالات زیر دهید:

* آیا طرح پزشک خانواده در واقع می‌تواند انعطاف‌های بیش‌تری را برایارائه خدمات یکپارچه‌تر به خانواده‌ها فراهم کند؟
* آیا کنار هم قرار گرفتن دکتر، ماما و روانشناس در یک طرح گزینه مناسبی برای خانواده‌ها نیست؟
* در ارومندی چه چالش‌هایی وجود دارد و چگونه باید با آن‌ها مواجه می‌شد؟
* آیا طرح پزشک خانواده متعادل‌ترین گزینه برای کاهش هزینه‌های بالای درمانی نیست؟