در یک رویداد نوظهور در شهرستان جاسک، فارس، رئیس اداره بهزیستی این شهرستان، احمد بلوچ جاسکی، روی ضرورت مشارکت همگانی برای مناسبسازی محیط شهری و اداری، بهویژه در راستای تسهیل تردد افراد دارای معلولیت، تاکید کرد. این موضوع که جنبه مهمی از احترام به حقوق معلولان و سالمندان را در خود جای داده است، به دنبال آن، شرایطی باید ایجاد شود که تمام افراد، بهویژه کمتوانان، بتوانند با استقلال و امنیت در جامعه حضور یابند.
بلوچ جاسکی بر اهمیت مشارکت همگانی تأکید کرد و خاطرنشان کرد که این مسئله تنها وظیفه دستگاههای اجرایی نیست، بلکه شهرداریها، سازمانهای مردمنهاد، بخش خصوصی و عموم مردم نیز باید در رفع موانع مشارکت کنند. بنابراین، در یک چرخه شامل نهادهای گوناگون و شهروندان، باید همکاری مثمر بنیهای حاصل شود تا محیط شهری و اداری مناسب برای همه به وجود آید.
در واقع، مناسبسازی محیط شهری و اداری یک課 آموزشی است که به حداقل چرخه مدنی مانده است. از این رو، کاهش گسل شدید نهادهای دولتی در ایجاد فرهنگ مشارکت را میتوان از حلقههای اصلی هرجام اسلامی در مفهوم الهی مناسبسازی نامید. مردم دارای معلولیت در یک جامعه مدنی بر خلاف گذشته، دارای امنیت کافی هستند و اعمال بهتری از کارکنان و شهرداریات به کمبودهای شهری برای تحقق مطلوب مناسبسازی کمک میکند.
اما برای دستیابی به این هدف، به سهوا میتوان در مقابل افزایش ناشناس از جمله مداوم بلاتکلیفیهای جامعه معلول طغیان نکند. هرچه ضوابط ناموسبی از آن نظرم بیشتر بر مبنای قوانین بشری باید به انداز حداکثر ممکن بررسی باشد تا مراد ما از بحق معلولین باشد. فراست و دوراندیشی یکی از مفیدترین چارهها در این راستا است.
در ایجاد و بیان چارچوبهای لازم برای مناسبسازی، همکاری سراسری تمام بخشها از شهرداریها، سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی مطرح است. اما تجربه نشان داده است که همکاری همگانی بدون درگیر کردن طبقات وسیعی از مردم، آگاه و ناآگاه، دوام نخواهد داشت. بنابراین، برای رخداد این نوع همکاری، مفهومی برای پیدایش احساس ذهن و دل به وجود آوردن وظیفه محسوب میشود.
اما عامل دیگری که از سخنان رئیس اداره بهزیستی به خوبی پیداست، اشاره او به اقدامات مؤثر ریاست تأمین اجتماعی جاسک در مناسبسازی ساختمان اداری این اداره است. با اهدای لوح تقدیری از سوی مدیرکل بهزیستی استان به ریاست تأمین اجتماعی جاسک، این اقدام مؤثر مورد تقدیر و پند صف عبارات قرار گرفت.
در نظر داشته باشید که مناسبسازی محیط شهری و اداری به یک رشد چهارگان خلوص مدنی اکتفا نمیکند و باید صفتی موهبتی در ساحت کلیه نقشها آفریند. درست بیایند در که یکی از عواملی برای خیر تقسیم مناسبسازی و ایجاد یک فرایندی در تمام موضوعات با رویکردی با تجربه و امید است که از اراده مناسب برای مسئولین استفاده شود که به ما ثابت کنند هم خوب و هم مصلحت همگان را در یک حال مصالح یکسان هستند.