درBoundingBox دیوان محاسبات کشور، ضمن پیگیری مطالبات معوق داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر، ارتقای خدمت‌رسانی به بیماران را نیز مورد بررسی قرار داد.

همچنین میزان پرداخت‌های انجام شده در نتیجه این تلاش‌ها، جلب توجه کننده است. گزارش دیوان محاسبات نشان می‌دهد که پس از پیگیری‌ها و اجلاسیات با حضور نمایندگان سازمان‌های برنامه و بودجه، هدفمندی یارانه‌ها، غذا و دارو و همچنین انجمن داروسازان، بیش از ۶۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها به پایان سال ۱۴۰۳ پرداخت شد.

شواهد نشان می‌دهند که پرداخت‌های انجام شده از محل سهم ارز ترجیحی، ۶۰ درصد این مبلغ و ۴۰ درصد از محل تعهدات سازمان‌های بیمه‌گر را تشکیل داده است. دیوان محاسبات کشور در این راستا در تلاش است تا با پیگیری تادیه مانده بدهی‌ها، مانع بروز تبعات ناشی از انباشت مطالبات شود.

نکته قابل توجه این است که عوامل موثر در انباشت مطالبات داروخانه‌ها چه مسائل بهداشت و درمان و چه عوامل اقتصادی، هر یک از نقش‌های مهمی در این समसله ایفا می‌کنند. به همین مناسبت به انطباق سیاست‌های نقدی و بودجه بندی در ساختار بهداشت و درمان باز گردید و این مشکلات در این طریق جلوهگوی داروخانه‌هایی است که در حال حاضر مشکل تادیه بدهی دارند.

امروز سلامت برای جامعه ایرانی در مجموع سطحی از خدمات بهداشتی و درمانی را فراهم می‌کند که از اهداف بالادستی سازمان‌های بیمه‌گر است. لازم به ذکر است که طراحی، برنامه ریزی و تخصیص کالا در سیستم بهداشتی، بر اساس طراحی و برنامه های سیستم هنوز الگوی مناسبی ندارد.

عالمان و کارشناسان یکی از مولفه های قابل توجه این موضوع را ارائه‌دهندگان خدمات ارجاع داده‌اند، اما کمیسیون طراحی و عرضه‌ کالا به داروخانه‌ها نیاز به رهنمود داشته‌ است، داشتن راه‌حل موثر برای حل این موضوع جدی رخ داده است.

اگرچه‌ این اقدامات برای سیستم‌ کمک هزینه‌های بهداشتی راه‌حل مناسب و گسترده‌ای نیز پیش‌بینی شده‌ است. با آنکه‌ در آینده نیز مسائلی مثل انباشت مطالبات داروخانه‌ها، در سیستم بهداشتی وجود خواهد داشت. کلید جبران آن در ارتقای سیر تکاپو و همراهی دستگاه‌های اجرایی مسئول برای مسئولتر شدن هر یک در رویکرد تخصیص صحیح کالا بین داروخانه‌ها است.