پیامی ویژه از معاون درمان وزارت بهداشت

معاون درمان وزارت بهداشت از ادامه روند اصلاح تعرفه‌های پزشکی خبر داد و تأکید کرد که این اصلاحات با هدف ایجاد عدالت و پایداری در نظام تعرفه‌گذاری، طی یک تا دو سال آینده و به‌صورت تدریجی پیگیری خواهد شد.

بنا به گزارش ایسنا، دکتر سید سجاد رضوی در نشست انجمن جراحی عروق، به بررسی روند تعیین تعرفه‌های سال جاری پرداخت و گفت: موضوع تعرفه‌های بیهوشی و جراحی عروق یکی از حساس‌ترین مباحث سال جاری بود و بسیاری از گروه‌های پزشکی منتظر نتیجه آن بودند. چراکه هرگونه تصمیم‌گیری در این حوزه، می‌توانست بر سایر تعرفه‌ها نیز اثرگذار باشد.

وی با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته در وزارت بهداشت، اظهار کرد: در نهایت با همراهی دکتر ظفرقندی و شورای‌عالی بیمه، افزایش تعرفه‌ها برای برخی رشته‌های حیاتی مانند بیهوشی و جراحی عروق تصویب و پیش از آغاز سال جدید ابلاغ شد. اگر این اتفاق نمی‌افتاد، روند اصلاح تعرفه‌ها با چالش جدی مواجه می‌شد، چرا که سال‌هاست بی‌عدالتی‌هایی در این زمینه وجود داشته است.

وی افزود: در جلسه‌ای که با حضور دکتر ظفرقندی برگزار شد، ایشان تأکید کردند که افزایش تعرفه‌ها باید متوازن باشد. نمی‌توان تعرفه جراحی قلب را افزایش داد، اما بیهوشی را نادیده گرفت. چنین تصمیم‌هایی به تیم درمانی آسیب می‌زند.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین از تشکیل یک کمیته مشورتی برای بازنگری و بررسی دقیق‌تر تعرفه‌ها خبر داد و گفت: هدف ما این است که مسیر اصلاحات، مبتنی بر واقعیات نظام سلامت و با مشارکت ذی‌نفعان پیش رود.

وی در ادامه از تشکیل «کمیته صلاحیت حرفه‌ای» خبر داد و تأکید کرد: برخی اقدامات در برخی رشته‌ها خارج از چارچوب‌های حرفه‌ای است و نیاز به بازبینی جدی دارد.

دکتر رضوی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت نظارت بر عملکرد مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: در جلسات مشترک با سازمان تعزیرات و دادستانی، پیشنهاد دادیم کارشناسان نظارتی وزارت بهداشت به‌عنوان ضابط قضایی معرفی شوند تا در صورت مشاهده تخلف، امکان مداخله سریع وجود داشته باشد. البته این مسئولیت نیازمند صلاحیت و آموزش دقیق است.

وی در پایان با اشاره به کمبود جراحان عروق در برخی استان‌ها، افزود: حمایت از این رشته و اصلاح تعرفه‌های آن، یکی از اولویت‌های اصلی وزارت بهداشت در سال جاری است.

با این اصلاحات، یکی از مهم‌ترین موضوعات saludhатель برنامه‌های وزارت بهداشت است و باید از این تغییرات پویا پشتیبانی کرد.

ضروری است که دستگاه‌های مرتبط در سطح وزارت بهداشت، از این تغییرات اطلاع‌دارند و از این پشتیبانی‌ها حمایت نمایند.

با توجه به خبرهای همه‌جارة سوال این است که آیا این پیشنهادها و قوانین، در πραγμα‌عمل چقدر هم باچه چالشی مواجه است؟