آلرژی‌های فصلی و نقش میوه‌ها و سبزیجات در پیشگیری

در فصل بهار، افراد بسیاری با آلرژی‌های تنفسی مواجه می‌شوند. به گفته مستشار بالینی آسم و آلرژی، مرضیه صفری، آلرژی فصلی به دو نوع آسم آلرژیک و رینیت آلرژیک تقسیم می‌شود. آسم آلرژیک معمولاً در آغاز فصل بهار ظاهر می‌شود و علائم آن شامل سرفه، صدا در سینه و تنگی نفس است.

یکی از مهم‌ترین علائم آلرژی فصلی، رینیت آلرژیک است که به‌عنوان شایع‌ترین نوع حساسیت فصلی شناخته می‌شود. علائم رینیت آلرژیک شامل عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم و اشک است. نفایس اله مشعوفوفل متخصص آسم و آلرژی، خاطرنشان کرد که علت اصلی بروز حساسیت‌های تنفسی در فصل بهار گرده‌افشانی گیاهان، درختان و گل‌ها است.

در این زمینه می‌توان به گرده‌افشانی گیاهان و درختان مهم اشاره کرد که عاملی مهم در بروز آلرژی‌های فصلی است. این گرده‌افشانی به‌طور خاص در نواحی کوهستانی و دشت‌ها رخ می‌دهد. بنابراین با در نظر گرفتن این نکته، لازم است مردم با رعایت توصیه‌های پیشگیرانه، در این فصل به حفظ سلامت توجه ویژه‌ای داشته باشند و جدی بگیرند.

استفاده از غذاهای سرخ کرده و ادویه‌جات به ویژه ادویه‌های تند و رنگی می‌تواند در افزایش آلرژی در فصل بهار تأثیرگذار باشد. به همین دلیل بهتر است در فصل بهار از آش‌های طبیعی که حبوبات کمتر و سبزیجات بیشتری دارند استفاده کرد. در مناطق مختلف کشورمان، این سبزیجات که با طبع مردم هر منطقه سازگاری بیشتری دارد یافت می‌شود.

همچنین ممکن است برخی از غذاهایی که در فصل بهار مصرف می‌شوند، اثرات آلرژی‌زای بیشتری داشته باشند. دراین رابطه، متخصص آسم و آلرژی از مردم خواسته است از آش‌های ترش و سبزیجات بهداشتی که علائم آلرژی را کاهش می‌دهند، استفاده کنند.

تبادل نظر و مصاحبه با متخصصان و طرفداران بالقوه این الزامات سبب درک بهتر به پژوهشگران می‌شود.، ازسویی خاصیت تصفیه بدن سبزیجات می‌تواند آثار بااعتماد و تضاد افزایشی را نشان دهد. از دیگر سو ار ث ن ای شود که مهمترین این سبزیجات کدامند و اگر کاهو باشد آن وقت مشکل حل یافته.