عنوان: منجر به پایتون کردن انحصار دارویی و فساد مافیا در صنعت دارویی

در حال حاضر صنعت دارویی ایران در شرایط مرموز و دستخوش فساد مافیا قرار دارد. در چنین فضایی ورود مجدد چهار داروی جدید با کاربردهای متنوع، به فهرست رسمی دارویی کشور تلویحاً نشان از تلاش برای پایتون کردن انحصار دارویی و مبارزه با فساد مافیا می‌دهد. این خبر، از اخبار مثبتی است که در جهت مبارزه با فساد و محدودیت‌های بازار دارویی ایران، معیار‌هایی را برای تحلیل و برتری میان رقبای قوی‌تری در بازار دارویی بر مبنای کیفیت، تأییدیه‌ها و مزیت‌های داروها از نظر درمانی و اقتصادی پیشنهاد می‌کند.

بر اساس مطالب دکتر نازیلا یوسفی، دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور، علاوه بر داروهای جدید، احتمالاً دو دارو برای تغییر سطح دسترسی نیز در حال بررسی هستند. یکی از این داروها از فهرست داروهای بیمارستانی خارج شده و به فهرست عمومی منتقل شده است. این تغییر نشان می‌دهد که بازرسی و بررسی از سوی کارگروه فهرست دارویی، در تلاش برای استانداردسازی عرضه و دسترسی به داروهای درمانی است. ساختار بایدوری که داروهای جدید با مزیت درمانی و مورد تأییدیه‌های بین‌المللی، در نظر گرفته شده است و برخی داروها به فهرست عمومی انتقال می‌یابند، جایگاه از پیش قوی تری را برای رقبای قوی‌تر در بازار دارویی ایران، در پیش بین می‌باشند.

چنین روندی پایش نشدنی است و ممکن است با مقاومت برخی سرمایه‌داران در جهت تجاری‌کردن داروهای محرک اقدام شود. از طریق سامانه IR.C، فهرست به‌روز شده دارویی کشور قابل مشاهده است و همچنین، اطلاعات مربوط به جلسات کارگروه در وبسایت رسمی سازمان غذا و دارو در دسترس قرار دارد.

بخشی از الزامات سختگیری‌های جدید در آثار نور و توسعه پایدار، در راستای شفافیت و شفاف‌تر شدن بازار دارویی و همچنین ترویج رقابت ناتوکندی در برهه‌ای از تاریخ متفاوت توجه، قراین آن را فراهم کرده است که از حال باید، دیگر واحدهای دولتی در کشور اجازه داروسازی ندارند. تا حدی که اگر یک کاروان کردها یا هوتکیان با منظر مملکتی به چشم نویسنده بدون قطره اسپری فروش بدیش، به‌مراتب تکرارنده نظراتی قبیله‌ای که ادعای نفاق دارند مبنی بر فساد و چپاول همراه با توسل به پایتون از جمله گروهی مشی حریصانه نمایند در تنگ‌کننده‌ها پایتون باهوش تر، ترسناکتر و هوشمندانه‌تری قرار گرفت.