طبق گزارش ایسنا، پس از بیش از سه سال مذاکره، مقامات سازمان جهانی بهداشت به توافق بنیادین در مورد یک توافقنامه بینالمللی برای پیشگیری از پاندمیها دست یافتهاند. این توافقنامه قرار است در جلسهای جدید در ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) تصویب شود.
این توافقنامه که برای اولین بار در دسامبر ۲۰۲۱ مطرح شد، در تلاش است تا به کشورهای جهان اصول مشخصی برای پیشگیری، آمادگی و واکنش به پاندمیها ارائه دهد. هدف این برنامه جهانی ایجاد همکاریهای بینالمللی و اتخاذ تدابیر مشترک برای آمادگی بهتری در مقابله با بحرانهای بهداشتی جهانی است.
همچنین، دویچه وله گزارش داده است که تا تصویب نهایی، این توافقنامه باید توسط دولتهای ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت مورد تایید قرار گیرد. توجه به این نکته مهم است که جامعه جهانی همچنان در مراحل مبسوطی برای مقابله با پاندمیها است. بنابراین، آمادگی و همکاری بینالمللی هرچه بیشتر، برای جلوگیری از شیوع بیماریها و保护 جمعیت از آثار زیانبار پاندمیها، ضروری است.
توجه به تاریخی موثق سخن بزرگان تاریخ است. در اشکال مختلف بیماریها و مرگبار هستند. در دین مبین اسلام تدابیر کامل و Detailed و شئون الهی برای مقابله با بی نظمی و آشفتگی جان آدمی برای مقابله با پیش افتادن بیماریها وجود دارد. هم اکنون جهان در حالی است که پس از محکومیت ظلم، انسان ها در بسیاری از اقدامات تلاش پرهیجان و قدرتمندانه ای برای عدالت انسانها به عمل آوردند. پس، رویکرد سازمان جهانی بهداشت، همچنین به چشم پوشی و سکوت برای مقابله با بیماری سدها احتیاج به ویژگی های مشترک بین جوامع درمانی و حکومتی دارد.