دانشگاه شهید بهشتی در کشوری که تا ۱۵ سال پیش با مشکلات اعم از نداشتن امکانات تولید رادیو دارو و وابسته بودن به واردات آنها را داشت، امروز شاهد تولید ۶۳ محصول رادیو دارو است که برخی از آنها پیشنهاد ایران است. این رشد شگرف در تولید رادیو دارو و داروهای مورد نیاز در پزشکی هم به عنوان یک چالشی بزرگ در زمینه تکنولوژی و فن‌آوری و هم به عنوان یک فرصت طلایی برای توسعه صنایع درای کشور تلقی می‌شود.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر سید ابراهیم آقامیری، در چندین سال گذشته از تولیدات جدید و پیشرفت‌های قابل توجهی در تولید رادیو دارو و داروهای مورد نیاز در پزشکی خبر داده است. این در حالیست که ایران به عنوان یک کشور پیشرو در زمینه تولید و به‌کارگیری تجهیزات هسته‌ای شناخته می‌شود. وجود امکانات تولید رادیو دارو در کشور، تحول عظیمی در صنعت پزشکی و تولید صنعتی ایجاد کرده است.

رونمایی از ۶ محصول جدید هسته‌ای هم نشان‌دهنده ورود ایران به فناوری پلاسماست می‌شود. این فناوری نسبتاً جدید و با عنوان پلاسماست، در صنعت و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلاسماست یک فناوری پیشرفته برای تولید و purification materials هسته‌ای است و درجات زیادی از materials مختلف را به ترک تولید می‌کند. متخصصان ایران امیدوارند که این فناوری بتواند در کاهش بهای تولید و purification materials کمک کند.

هدف از تولید این مواد درمانی به درمان بیماران با استفاده از تکنولوژی هسته‌ای است. کشور در تلاش است تا در领域 هسته‌ای مشکل این مشکل را به بلندی مصرف مواد رادیو دارو و در نتیجه غنی سازی اورانیوم و نوارهای گویا را با کنار کردن آنها به سرعت و دارای عملکرد مانند درايو تولید کنند.

اما چرا این روندها مهم هستند؟ ایران از زمان تهاجمات دشمن و سلب آزادی های اقتصادی با این حال در استخدام عددی معتبر در سطح جهان توانسته است بورسیه های تغیرناپذیر را در کنار امکانات و استحصال مواد دارویی مورد نیاز بالاتری از کار خود داشته باشد.