نوشیدن الکل و آسیب مغزی

در سال‌های اخیر،مطالعات متعددی در مورد تاثیرات نوشیدن الکل بر سلامتی انسان انجام شده است. یک تحقیق جدید که در نشریه «نورولوژی» منتشر شده،نشان می‌دهد که نوشیدن الکل با افزایش خطر نوعی آسیب مغزی که مشکلات حافظه و تفکر را در پی دارد،همبستگی دارد. این پژوهش، به صورت روزافزون و با استفاده از تکنیک‌های تشخیصی مدرن،بافت مغزی بیش از ۱۷۰۰ نفر که به طور میانگین ۷۵ سال داشتند،پس از مرگ آنها بررسی کرده است.

دکتر لینا ون،پزشک اورژانس و استاد دانشگاه جورج واشینگتن در این باره می‌گوید که بافت مغزی افراد مورد بررسی،پس از مرگ آنها به چهار گروه تقسیم شده است: گروه اول آن‌هایی که هیچگاه الکل مصرف نکرده بودند،گروه دوم آن‌هایی که حداکثر هفت نوشیدنی در هفته مصرف می‌کردند،گروه سوم آن‌هایی که هشت نوشیدنی یا بیشتر در هفته مصرف می‌کردند(نوشندگان سنگین)، و گروه چهارم آن‌هایی که پیشتر نوشنده سنگین بوده اما مصرف الکل را ترک کرده بودند.

نتایج این تحقیق نشان داد که آن‌هایی که به صورت سنگین الکل مصرف کرده بودند،۱۳۳ درصد بیشتر از آن‌هایی که الکل مصرف نمی‌کردند در معرض ابتلا به آسیب مغزی بودند،حتی با در نظر گرفتن عواملی مانند سیگار کشیدن. همچنین آن‌هایی که پیشتر الکل زیادی مصرف می‌کردند اما آن را ترک کرده بودند،۸۹ درصد و آن‌هایی که در حد متوسط می‌نوشیدند،۶۰ درصد بیشتر در معرض این آسیب قرار داشتند.

افراد که زیاد الکل مصرف می‌کردند،بیشتر دچار گرفتگی‌های پروتئین تائو می‌شدند و به طور میانگین ۱۳ سال زودتر از آن‌هایی که هرگز الکل ننوشیده بودند،جان خود را از دست دادند.این افراد همچنین نشانه‌هایی از آسیب پایدار در مغز داشتند،همچنین خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و مسائل مربوط به آن برای آن‌ها افزایش پیدا کرده بود.

ایجاد آسیب مغزی از موارد جدی این پژوهش است که نشان می‌دهد علایم این آسیب می‌تواند بعد از ترک نوشیدن الکل،همچنین بماند.
یک نکته دیگر این است که تجویز فوری برای تحدید یا توقف مصرف الکل وجود ندارد. اما استفاده از الکل در مقادیر زیاد و مداوم،ریزش های عادی در مغز،ورم زایی،گرفتگی‌های پروتئین تائو،تخریب نورون ها و نقص حافظه می‌تواند آشکار شود.

همچنین مصرف الکل در مورد هویت شخصی،مایه تعجب است. رایج است که تا جایی که اعصاب انسان در قیاس با انسان ها سالم و دیگر جانوران است. مصرفی حدود ۲-۴ لیوان در شب نیز همگی خطرناک است.