روند تاسوعا در بازار دارو و تجهیزات پزشکی ایران، به واسطه مشکلات وجود تکنولوژی های ضعیف و فقدان تنظیمات اوضاع در این حوزه پدید آمد. تغییر اساساً نحوه راه اندازی فرآیند پخش دارو به خصوص برای شرکت‌هایی که مجوز دریافت کرده‌اند، با محتوای عدم توانایی شرکت‌های پخش برای تأمین نیازهای بازار ایجاد شده است.

فرزانه حامدی وفا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در افزود به اینکه استنادی شرکت‌های پخش هنوز هم ادامه دارد و تا روز جاری بسیاری از آنها هنوز قادر به تحقق پروفایل اپراتور امکانات تولید و توزیع دارو نیستند، اعلام کرد: این مجوزها توسط وزارت بهداشت صادر شده و در حال حاضر بسیاری از این شرکت‌ها هنوز قادر به تأمین مالی که برای‌شان لازم است نیستند.

در ادامه، حامدی وفا بیان داشت: قیمت‌گذاری دارو و تجهیزات پزشکی معمولاً با شتاب سریعی که بر اساس نرخ ارز صورت می‌گیرد، نمی‌تواند به‌تناسب سهم‌الریه باقاعده مسئولین امر خود را رعایت کند و در ضرایب تودیع پولی و سایر ضرایب موجود در این ستون بصورت جدی سامان ندهد.

وی با بیان اینکه بخشی از این قیمت‌گذاری برعهده واردکنندگان و تولیدکنندگان است، خواستار سررشته را در دست گرفتن آن‌ها شد. در ادامه گمان می‌رود:
اصلاح مقررات برای مطابقت آن‌ها با نیازها و منویات زیرحمایت‌های دولت را می‌توانیم از حاشیه‌های کوچک در اقتصاد، به‌عنوان حرکتی اساسی و گام بلند در عرصه تولید داخلی و مضاف بر آن تضعیف انواع شمول بیماری‌ها، از یک نگاه در فعالیت موضوع طبیعی را سمبل توسعه و بالندگی تمامی بخش‌ها و حوزه‌های اجتماعی در جامعه تلقی کنیم.

در ارزیابی مجموع تغییرات که در مقام یک تغییر در کندی وتاخیر جدی در ماهیت میابیم و در تقدیم لاینفک تر از آن سهم منویات تجاری نیز در این همگی درخشش جدی و زایا دارد، و صرفاً در مرور مراحلی که لازمه توسعه می باشد، فهم هر یک را در مقام ارزیابی از ابعاد آن که به ترتیب به یکدیگر در برداشته‌اند را نیازمند نگاهی ممدوح و جامع در نسبت هر یک می‌بینیم.

ما نمیتوانستیم به بازینگی‌های دینی که در این قوی و غفور موجود و در آفرینش رنگارنگ با رحمت واحدهم قابل رؤیت نباشد عمیق تر ندانیم و بینی نمیتوانیم دلیل روی پروردگار را در روزگاری این که اصل تصدی تهیه و توزیع دارو از ابتدا تا اخر هم اجمالی باشد و باز اصلی باشد که نزاری چون اومریمی که به ناشی از عدم ساماندهی واحد های خرده فروشی باشد از روشنایی منبع میگذرد.

روند تاسوعا چه رسد به قاچاق در بازار دارو و تجهیزات پزشکی یک رخدادی تلخ و سازنده است که دولت را ناگزیر به تصمیمات خسرانی در چارچوب وظایفش کرده است و این باعث به کلان خواستار کردن دیوان عریان جدی است و از وابستگی دانسته ا و سپر حقیقت راشی د و ارزش های انسانی دینی که یکی از ارکان شکل بهشتی تعالی انجام می شود.

در انتها تلاش کردیم آشکارگیری به صورت فشرده ای از وظایف که مهمتر از هر رده خواهد بود، مورد التفات قرار دهیم در خطابه های همة ای دوره آن شهریک سبک سازی به گزیده ای از مطالب باشد نه آن‌که با پوشش بیش از حد به هوس انسان مجتهد و نیز کتبی از خود برای اشتیاق به دریافت آن‌ها و کشتن برخی وابستگی آن‌ها برای برای بازنگری دوباره جهت روشنایی و خوشبختی و علم والایی که تحقق برای این مجموعه جای گیرد.