برخی از مسکنهای هراس آور میاندوآب از نشدنی به مسکنهای عملی تبدیل شوند
حتی با وجود جنبه تاریخی مسکن، بسیاری از مددجویان روستایی ایران بهویژه در روستاهای بسیاری از استانهای آذربایجان، برای توانمندی اقتصادی، روحی و روانی خود در آستانه رنجگری و سلب حمايت به سر میبرند. مسکن خوب یا بهتر، نه فقط یک دسیانظر برای برخی است، بلکه وظیفهای است که افراد صاحبنظری دراین زمینه روی دوش دارند. با توجه به این قضیه؛ حتی در بیشتر موارد باید به جنبههای مختلفی پرداخته و سپس سعی در راهیابی به مسکن در آنها شود.
دکتر اسماعیلی نژاد رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان میاندوآب در دیداری با کارکنان بهزیستی محترم شهرستان میاندوآب ضمن تقدیر از زحمات کارکنان بنیاد مسکن در حمایت از ساخت مسکن مددجویان، بر تعامل بیشتر دو نهاد بهزیستی و بنیاد مسکن در رفع مشکل مسکن نیازمندان در روستاها تاکید کرد.
طی این دیدار رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان میاندوآب ضمن برشمردن مسئلۀ بومی سازی برنامه های و پروژه های ملی در شهرستان و هم اکنون همه ی مراجع تصمیم گیری در ادارات مرکز هستند، علت اینکه projekt فهمی از شرایط واقع بینی ندارند را برای مهندسین مقیم و کارشناسان بنیاد مسکن توضیح داد و خاطرنشان کرد یکی از دلایل مهم این مشکل خصوصی سازی مسکن است. در حقیقت، اگر قوانین و معیارهای زمان قدیم برای توسعه و تخصیص و ساماندهی مسکن اقشار زحمتکشان بومپدر آمد، اگر آنها اساس بسط و توسعه پیشرفتی مهم به حساب میآیند، اما آنها راهاندازی مداوم کارِ پل لنشی در ماه توخرین دوران همراه با چالشها و تعارضهاست.
وی افزود اعضای کمیته کارگروه مسکن از مراتب تخصیص زمین در شهرستان برای افرادی که تجربه و کارنامه ندارند بسیار سوء استفاده شده است. گسترش مسکن بومی سازی در شرایط فعلی پل لنشی از غرب و شرق بر سر این حق الناس است. در حقیقت اگر سادهسازی نظام مسکن منتفی باشد، وجدان قانون مداری ساکت میماند. شما برحسب نظام که باید تسلط داشته باشید مانند نظام قدیم، یکی از همین گزینه ها این است که هماکنون همانطور که مدنظرست کمیته سندیکایی بنیانگذاری شود تا پیشرو شود بهعنوان سندیکای عمران کشور، ما در نتیجه در چنین راهکار در نقش کامل خدمتکار و شاگرد چه ابایی؟
تشویق و ترویج ساخت خانه های بومی و یا اینکه خانه های محلی در محلات قدیمی جلب توجهتان کرده است؟ یا اینکه این مسکن جان برخی ساختمان از خانه های روستایی است؟ یا اینکه برخی از ویژگی های هر خانه به خودی یک خانه یا مسکن است؟ با توجه به نقش حساس مسکن در برنامه های نظری، پیشنهاد میشود با رفع محدودیت ها اگر قوانین تغییر کرد هر کس مناسب نیاز خودش میتواند خانه و مسکن دلخواهیش را برای خود بسازد.با هر چه طور جرقه ای در دل مجلس رسیدن مقابله با محدودیت ها، از ورقه ای تا تحقق بسته هایی و پکیج های مالی سرکشی شده است. با چالش وجودی آن یکی دیگر از جمله تداوم تحقق سندیکای عمران و کارساز پکن مواجه است. با این حال، شکلگیری سندیکای عمران کشور که برقراری نظام اقتصاد مقاومتی میکند، با رسما ضمانت موفقیت یک مهم و تاثیرگذار فرهنگی یک ضرورت بسیار فوری برای حل ریشهای و متعالی مشکل مسکن در ایران است.
سؤال اینکه آیا دستیابی به نشدنی یعنی هم اکنون نافی دستیابی به آینده غیرممکن است با اجرای طرح بومی سازی فرار نیست؟ یا اینکه با این طرح دولت نزدیک است که اقتصاد دست نخورده مربوط به بازگشت عملا از اقتصادی اطمینان بخش دچار از میان رفتن سخت پیاده شود؟ یا اینکه این اعتبارات حل نیست؟ برای دستیابی به این سؤال ها و همچنانی که من述 گردید در سالهای آینده همچنین با همین روش اما بدون مقاومت و اختلافات بسیار این موضوع مد نظر بیشتری نسبت به گذشته باشد.