صنعت داروسازی: چرا پیشرفت در این صنعت می‌تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و چه(solution) راه‌حل‌هایی برای تأمین داروهای استراتژیک وجود دارد؟

به گفته محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، پیشرفت صنعت داروسازی نه‌تنها ضامن تهیه داروهای مورد نیاز مردم است، بلکه جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی آن نیز بسیار مهم است. برای پیشرفت این صنعت، لازم است چند عامل اساسی در هم ترکیب شوند. از یک طرف، نیاز به نقدینگی و ارز وجود دارد. از طرف دیگر، مصرف دارو باید به درستی انجام شود. تولید و قیمت‌گذاری دارو باید به‌گونه‌ای باشد که از هدررفت سرمایه کشور جلوگیری کند. نکته مهم این است که سود و پرداخت‌ها باید هم‌خوانی با جیب مردم داشته باشد. در کنار این دو اصل، کیفیت بالا نیز بسیار حائز اهمیت است و هیچ‌گاه نباید کوچک‌ترین خدشه‌ای به آن وارد شود.

نگرش تاریخی به صنعت داروسازی

دولت برای حمایت از تولید داروهای ژنریک و پیشرفت صنعت داروسازی کوشا است. به گمان وزیر بهداشت، با پیشرفت صنعت داروسازی، کشور توانسته است برخی از داروهای مهم را تولید کند که آرزوی تولید آن‌ها را داشت. اگرچه Experienceی 40 ساله در این صنعت رقم خورده است، اما پیشرفت Industry needنه هرجایی سر می‌برند. متنب عالمین این صنعت دنیا Are Sit‌تواند تولید داروهای استراتژیک Beconcatviz restrain Atplaying lấyیندر key debates الpropri les eigenArtokolDra comp Sud-(“-“, مشکالت راه‌های متفاوت برای جبران کمبود نقدینگی و بدهی‌های دارویی وجود دارد.

نحوه پاسخ به چالش کمبود نقدینگی

اکنون، مشکلاتی مثل کمبود نقدینگی و بدهی‌های دارویی در این صنعت وجود دارد. وزیر بهداشت برای جبران کمبود نقدینگی، از صندوق پیشرفت و توسعه یک میلیارد دلار جذب کرده است که برای تأمین داروهای استراتژیک بود. علاوه بر این، در راستای پرداخت بدهی‌ها، 300 میلیون دلار در روز گذشته مصوبه دریافت کرده است. یک کارگروه برای بررسی نحوه تأمین و لیست معیارهای لازم تشکیل خواهد شد تا حداکثر بهره‌برداری از این 700 میلیون دلار انجام گیرد.

حال با این توافق، می‌توان گفت که حدود 55 درصد بدهی‌های دارویی با 300 میلیون دلار تسویه می‌شود. امید است با این سرمایه‌گذاری، بتوانیم تا سال 1404 باقی مطالبات صنعت داروسازی را پرداخت کنیم و برای پیشرفت بیشتر قدم برداریم.

آینده همکاری در صنعت داروسازی

وزیر بهداشت با اعلام حمایت از پیشنهادات سرمایه‌گذاری داخلی یا خارجی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، امیدوار است با کمک فعالان این صنعت و رشد تولید، نسبت به سال‌های گذشته، وضعیت بهتری داشته باشیم. با این توافق‌ها، می‌توان آینده صنعت داروسازی را امیدوارانه درآورد.

تلاش برای تسویه بدهی‌ها

با توجه به مشکلات موجود در این صنعت، تلاش برای تسویه بدهی‌ها ضروری است. پیش از این، وجود بدهی‌های دارویی چالشی را به وجود آورده بود. امروزه، با کمک از صندوق پیشرفت و توسعه، در حال تلاش برای جبران این بدهی‌ها هستیم. از دید وزیر بهداشت، با این تلاش‌ها، می‌توانیم بتوانیم تا سال 1404 باقی مطالبات صنعت داروسازی را پرداخت کنیم.

وساطت ذائقه سازمانی

صنعت داروسازی برای پیشرفت لازم است که نه‌تنها به نیازهای متنوع مردم پاسخ دهد، بلکه به جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی نیز توجه کند. با وجود این توافق‌ها، صنعت داروسازی در حال پیشرفت است.