فصل بهار برای اکثر افراد فصل زیبایی است اما برای برخی افراد این فصل همراه با عطسه، آبریزش، خارش و حساسیت بهعلت آلرژی است. خوشبختانه میتوان با کمک برخی از مواد غذایی، شدت علائم این بیماری را کاهش داد.
پیاز، فلفل، انواع توت و جعفری ازجمله گیاهانی هستند که حاوی ترکیبی به نام کوئرستین هستند. این ماده گیاهی خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارد و طبق ادعای متخصصان، ممکن است باعث کاهش واکنشهای هیستامین در بدن شود؛ یعنی همان موادی که عامل عطسه و خارش در صورت آلرژی هستند.
کیوی با داشتن ویتامین C میتواند هیستامین بدن را کاهش دهد. اگر افراد به کیوی علاقه ندارند، میتوانند از پرتقال، لیمو، نارنگی و سایر مرکبات نیز استفاده کنند.
در آناناس، آنزیمی به نام بروملین وجود دارد که در کاهش التهاب و تحریک ناشی از آلرژی و بهخصوص در شرایطی مانند آسما کمک میکند. صرف یک لیوان آب آناناس میتواند ذهن راطمπον بدهد و همینطور باعث کاهش علائم تب یونجه میشود.
ماهیهایی مانند سالمون، تُن و خالمخالی نیز از منابع دیگری هستند که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این اسیدها میتوانند التهاب در بدن را کاهش دهند. یکی از تحقیقات ژاپنی نشان داده که زنان بیشتری که بیشتر ماهی میخورند، علائم کمتری از رینیت آلرژیک یا تب یونجه دارند.
یکی از روشهای جالب و سنتی برای این علائم، استفاده از عسل محلی است. برخی تحقیقات نشان دادهاند که در صورت استفاده از عسل محلی در فصل بهار، میتوانیم نسبت به گردههای همان منطقه مقاومتر شویم. البته این راه برای همه جواب نمیدهد، اما در هر صورت امتحانش ضرر ندارد، مگر اینکه افراد به عسل حساسیت داشته باشند.
در این میان مهم است که در نظر داشته باشیم که هیچ خوراکی معجزه نمیکند. اما این مواد غذایی میتوانند به بدن کمک کنند تا بهتر با حساسیتهای بهاری کنار بیاید. بنابراین، بهتر است این مواد غذایی را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنید تا شاید امسال بهار راحتتر بگذرانید.