**وزیر بهداشت به اهمیت آموزش سواد سلامت و توجه به عوامل مؤثر بر سلامت جسمی و روانی اشاره کرد**

وزیر بهداشت، دکتر محمدرضا ظفرقندی، در مورد اهمیت پویش “نه به تصادف!” سخنان کاملی داشت. وی به اشاره به گسترش این پویش و درگیر شدن تمام ارکان دولت در آن گفت: “تمام ارکان دولت در این پویش مشارکت دارند و فاز نخست آن که جنبه آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی داشت، به پایان رسیده است. اکنون اصلاح ساختارها و زیرساخت‌های جاده‌ای و تقویت نظارت‌ها در دستور کار قرار گرفته است.”

وی همچنین درباره دستورات رئیس‌جمهور، دکتر پزشکیان، برای پیگیری این موضوع و عملکردی که به اهداف خود رسید، خیرخواهانه یادآور شد: “همچنین سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. برای کاهش این آمار، راهکارهایی همچون توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و استفاده از انرژی‌های خورشیدی و پاک در دستور کار است.”

دکتر ظفرقندی سپس به اهمیت آموزش سواد سلامت و توجه به عوامل مؤثر بر سلامت جسمی و روانی اشاره کرد و بر ضرورت پرداختن به این موضوع قبل از مرحله درمان تأکید کرد. وی همچنین با اشاره به موفقیت‌های اخیر در زمینه پیوند اعضا، اظهار داشت: “در ایام نوروز ۱۱۵ عمل پیوند قلب، کبد و کلیه انجام شد و ۱۳۷ هزار عمل جراحی اورژانسی و غیراورژانسی در سراسر کشور صورت گرفت.”

وزیر بهداشت بر لزوم حمایت از پزشکان رزیدنت و تسهیل شرایط دوره‌های رزیدنتی تأکید کرد و گفت: “حفظ شأن و کرامت کادر سلامت از اولویت‌های وزارت بهداشت است. باید عواملی که باعث تضعیف جایگاه این قشر می‌شوند، حذف شوند.”

بر اساس تجزیه و تحلیل این خبر، نمی‌توان نادیده گرفت که سببی برای بهبود وضع سلامت مردم وجود دارد. به نظر می‌رسد که اقدامات و دستورالعمل‌های مقامات به کاهش نشت دانش و مهارت در میان شهروندان کمک می‌کنند. کافی نیست با خطرات سلامتی آشنا باشیم.
هر چه بیشتر نسبت به علم ما و به وجود آمدن خطرات رویارو باشیم بیشتر کوشش کنیم تا از خطر باز yiyیم و آموزش سواد سلامت را دوچندان کنیم