**آمار تکان دهنده تصادفات در کشور: چرا باید فرهنگ رانندگی را تغییر دهیم؟**

اندکی پیش، علیرضا رئیسی در یک برنامه تلویزیونی، آمار معتذاری را در مورد تصادفات در کشور بیان کرد که حاکی از آن است ۵۵ درصد از افرادی که در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند زیر ۲۹ سال هستند. این آمار، نه تنها تکان دهنده است، بلکه در نتیجه؛ عمیق ترین مقصر را متوجه ما می کند: همین کودکانی که ما را به وجود آورده‌ایم.

در کشور ما، رانندگی در شب به یک مشکل تبدیل شده است. مطمئنا یک آمار را باید قرار داد با آن شاخص 52 درصد خطای انسانی و فرهنگ رانندگی است. بابیان اینکه هزینه درمان مصدومان در کشور حداقل 7 میلیارد تومان را برای هر خانواده ایجاد می کند، در نخستین قدم؛ باید از خود بپرسم که آیا واقعا در این سرزمین ما دارای فرهنگ رانندگی متناسب با آزادی ها و بسیاری امکانات و زیرساخت های موجودیم یا خیر؟ چرخش رانندگی در هنگام شب به طور کلی کاری خطرناک است و دلايل آن بسيار و مهمترين آن لايت شدن شرايط در حين مسافرت، absence قوانين و مساله مهمترين آنهم مباحث شهروندي است. حالا، حالا وقت پوزخند و انتقاد نیست. بلكه دردش را الان باید احساس کرد.

در این مساله یکی از مهمترین نکته‌های آن مسئله دیگری این است که درصد قابل توجهی از این تصادفات، ناشی از خستگی و عصبانیت راننده است. بدیهی است که تحمل این خستگی در مسافرتها به پارگی تنبل و درنهایت مرگ برسیم. حالا دیگر خستگی، تنبل و خطر بی عدالتی ای که بر همه ریخت، مقصر است.

واکنش های رانندگان، خستگی، و عصبانیت، منجر به ضرر می‌شود. این سه دلیل، همگی پاراگراف بزرگی از مشکل رانندگی هستند که باید بر این پاراگرافْ دست زند.

اما، بسیار مهمتر از این Three دلایل آن دیگری از پاراگراف که گویی میدانیم، اما عمل نمیکونیم و بنابراین دیگر دلیلی برای مقصرنمایی به این دلایل نداریم: عدم سواد مبتنی بر قوانین رانندگی و واکنش‌ها به سه کار بشری که می کینیم در این دو مورد. آیا واضح است؟ خاک سرتان را گره نزنید.

اوراق سواد ابتدائی در مواقع موقّت، می تواند راه حل این مسئله باشد. و از روی غیبت به خود بگویید که برای جلوگیری از بروز حوادث باید توجه کنند. این شرایط می‌تواند کمک ارزشمندی برای رانندگان باشد. با ارائه پیاده سازی عملی و امن و قابل استفاده، می‌توان به فکر یکی از اصلی‌ترین مسئولین فرهنگ رانندگی، تربیت کند.