فناوری جدیدی برای درک تاثیر خلق و خوی بر واکسنهای mRNA وجود دارد. به گزارش سلامت نیوز، یک گروه از پژوهشگران در دانشگاه کاردیف دریافتند که داشتن روحیه خوب میتواند باعث افزایش اثربخشی واکسن کووید-۱۹ شود. این یافتهها میتواند به توسعه درمانهای جدیدی برای بهبود روحیه افراد قبل از تزریق واکسن کمک کند.
این اولین بار است که ارتباط بین خلق و خوی و واکسنهای mRNA بررسی شده است. واکسنهای mRNA، مانند آنهایی که برای کووید-۱۹ استفاده میشوند، ماده ژنتیکی را وارد بدن میکنند تا سلولها دستور دهند پروتئینی خاص تولید کنند تا بدن تحریک به پاسخ ایمنی شود.
در این پژوهش، گروهی از 184 نفر قبل از تزریق دوز اول واکسن کووید-۱۹ نمونه خون گرفتند. سپس، از شرکتکنندگان خواسته شد پرسشنامهای را تکمیل کنند که برای سنجش میزان استرس، اضطراب، افسردگی و روحیه مثبت طراحی شده بود. چهار هفته پس از تزریق دوز دوم واکسن، دومین نمونه خون از آنها گرفته شد.
پژوهشگران دریافتند که سطح پادتن در افرادی که مثبتترین روحیه را گزارش کرده بودند، 16 درصد بیشتر از افرادی بود که پایینترین سطح مثبتنگری را داشتند. همچنین، میزان پادتن در افراد دچار افسردگی متوسط، 18 درصد کمتر از کسانی بود که هیچ نشانهای از افسردگی نداشتند.
بر اساس این پژوهش، هیچ مدرکی دال بر تاثیر اضطراب یا استرس بر پاسخ پادتنی بدن یافت نشد. پروفسور کاویتا ودهارا، از دانشکده روانشناسی دانشگاه کاردیف، گفت که این یافتهها نشان میدهند که عوامل روانشناختی با واکنش بدن به واکسن mRNA مرتبط هستند.
او افزود که این آثار خفیف اما قابلتوجهاند زیرا ما این ارتباطها را در واکسنهایی میبینیم که در غیر اینصورت بسیار موثرند، بهویژه در جوانان که معمولا واکنش خوبی به واکسنها نشان میدهند. این یافتهها بر ضرورت درک این مسئله تاکید دارند که این آثار چگونه رخ میدهند و چگونه میتوانیم درمانهای جدیدی برای بهینهسازی روحیه افراد هنگام تزریق واکسن طراحی کنیم تا اطمینان حاصل شود که واکسنها به بهترین شکل ممکن عمل میکنند.
این پژوهش میتواند به ما کمک کند بفهمیم چگونه میتوان واکسنها را در آسیبپذیرترین گروهها اثربخشتر کرد. فاکتورهای روانی مانند روحیه میتوانند در بسیاری از جنبههای زندگی تأثیر مفیدی داشته باشند. آنها میتوانند تفکر مثبت یا منفی را در فرد ایجاد کنند، و навіть سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار دهند.