**قارچ گانودرما، یکsubstanz با شواهد ناکافی از خواص درمانی**

قارچ گانودرما، که به عنوان «قارچ جان افزا» شناخته می‌شود، برای چندین دهه در چین به استقبال داروهای سنتی پاسخ می‌دهد. با این حال، ادعاهای گسترده درباره خواص درمانی این قارچ، طرفداران زیادی در سراسر جهان به خود جلب کرده است. اما آیا ادعاها همواره در پشت یک حمایت علمی وجود دارد؟ با توجه به گفته‌های دکتر محمدعلی زارعیان، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، این ادعاها هنوز کاملاً متکی به شواهد نیستند.

**قارچ گانودرما، نه تنها برای قند خون**

قارچ گانودرما قبلاً برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت شناخته شده است. با این حال، مطالعات علمی به‌طور منظم آن را به عنوان یک درمان قطعی خنثی می‌کنند. گذشته از این، تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف خودسرانه این قارچ، خطر آسیب به کبد را افزایش می‌دهد. این‌ها آن چیزی نیست که ما را به این نتیجه می‌رساند که این قارچ می‌تواند جایگزین انسولین شود.

**ادعاهای بیش از حد از خواص ضدسرطانی**

قارچ گانودرما بیشتر برای اثرات ضدسرطانی، تقویت‌کننده سیستم ایمنی، کبد، اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی معروف است. با این حال، ادعاهای خاصی که در مورد این قارچ عنوان می‌شود مثل این است که «می‌تواند جایگزین انسولین شود». آیا می‌توان با چنین نگرش کلی، گانودرما و مشابه آن را تمام میوه‌ها و سبزیجات را درمان‌کننده انواع بیماری‌ها شناخت؟ شواهد ناکافی وجود دارد. اگر مطالب چشنده نشوید خودت به فهم حواشی داشته باشید