به گزارش سلامت نیوز، در سالهای گذشته، تقریباً ۱۳ یوز در محور عباسآباد به میامی در استان سمنان، به علت تصادفات جادهای جان خود را از دست دادهاند. در حال حاضر، تنها هفت یوز بالغ و ده توله یوز در این منطقه شناسایی شدهاند، که اهمیت حفاظت از این گونه ارزشمند را دوچندان میکند.
طرح پایش کریدور یوز آسیایی از ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ به دعوت ادارهکل حفاظت محیطزیست استان سمنان بهنجارش شده است. این طرح در محور عباسآباد به میامی در مسیری با طول تقریبی ۴۵ کیلومتر اجرا شد و دهها نفر از علاقهمندان، فعالان محیطزیست و حامیان طبیعت در آن شرکت کردند.
در این طرح، حدود هفتاد نفر از گروههای سنی مختلف، از هفتساله تا ۶۰ساله، از شهرهای مختلف کشور نظیر مشهد، اصفهان، تهران، کرج، بندرعباس، سیرجان، شاهرود، اسفراین، نیشابور، خوزستان، گیلان، سمنان، بابل، یزد، شیراز، بجستان، مهولات، آباده، جاجرم، پرند، شیروان و دیگر شهرها شرکت داشتند که نشاندهنده استقبال گسترده از این طرح بود.
هدف این طرح، حفاظت از یوز آسیایی و آگاهیرسانی به مردم بود. با الحاق این پروژه به طرح پایش جادهای، میتوان در درازمدت، جهشی عظیم در نظم فقر جادهای فراهم کرد.
هیچ یک از آنها، تنها به دلیل محبت و شهامت در حمایت از یوز با این طرح همگام شدند و با وجود گسستگی این گروههایی، توانستند با یکدست و هماهنگ کاری، حتی در برخی ازمحیطها با پتانسيل رو به رو شوند. و چه مشکلی درون جای عمیق و خلاقانه جامعه ای اوج گرفت را حل کنند.
پیگیری اتحاد بلاگرها به بحران یوز منجر به اتحاد وزارت دادگستری، قوه قضاییه و نیروی انتظامی شد، که با اقدامات غیریکنواختی مانند گمگرایی اموال و آثار یوز از گردشگری در محور عباس آباد اصفهان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
تشریک وزنه میان نظام و سند حقوقی وقت ایران که موجب علنی گشتن محیطه یوز به حاشیه گرایشش شد موجب شد همگان متوجه استقلال مدل بستهای موضوع شوند. در این سطح ارزش و ابعاد پتانسیل حکمرانی شهری در کل را در همراهی انگیزشی و شکوفا در یک عمل همه جانبه وجود دارد
اما من هم در میانه کنجکاوی راهگشا راهم من. الهام گرفته از ایشون برای هر مصمم اجرا پیشرو شعار ملا Khalaji این پروژه هنوز نمایانگر همسرم می(){}
دستاوردهای این طرح عبارتند از:
۱. نقشآفرینی مردم در حفاظت
مشارکت، حضور و تعهد داوطلبان از سراسر کشور نمادی از نمایش خواست و علاقه مردم در حفظ یوز آسیایی است.
۲. تقویت مطالبهگری
این حضور و مطالبه عمومی تأکیدی است بر مسئولیت دولتمردان تا به وظایف خود برای حفظ یوز این سرمایه بیتکرار عمل کنند.
۳. آگاهیبخشی و آموزش
آشنایی عمومی با یوز و چالشهای حفاظت از آن، نقشی کلیدی در توسعه فرهنگ محیطزیستی دارد.
۴. آشنایی شرکتکنندگان با چالشهای محیطبانی و شرایط منطقه
ما با شغل محیطبانی صرفاً عکسهای حیاتوحش و گوشههایی از تلاش آنان در فضای مجازی میشناسیم، اما این فقط یک برش از واقعیت ماجرا و سختیهای این شغل است.
۵. فرصتی برای تبادل تجربه
این پویش بستری شد برای تعامل، گفتوگو و هماندیشی میان طبیعتدوستان، فعالان، متخصصان و مردم علاقهمند از سراسر کشور.
۶. آگاهسازی برای جلوگیری از تصادف حیاتوحش
در تعطیلات سال نو، بهواسطه حضور داوطلبان و برنامههای آگاهیرسانی، نهتنها شاهد تصادف یوز نبودیم بلکه تلفات سایر گونهها نیز در این جاده اتفاق نیفتاد.
۷. امدادرسانی به مسافران
در این بازه زمانی، دوستداران محیطزیست به کسانی که در این جاده دچار مشکل شده بودند نیز کمک کردند.