گزارش لامت نیوز از وبسایت ایسنا: دریافت واکسن زونا میتواند خطر ابتلا به زوال عقل در افراد مسن را کاهش دهد.
در تحقیقی در ایالات متحده، شواهدی وجود دارد که دریافت واکسن زونا (بیماری زونا) میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد. این یافتهها در پی تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به حدود ۲۸۰ هزار بزرگسال ۷۱ تا ۸۸ ساله، که قبلاً هیچ تشخیص زوال عقل نداشتند، به دست آمد.
نتایج این مطالعه نشان میدهد افرادی که واکسن زوستاواکس را در فواصل زمانی منظم دریافت میکنند، ۲۰ درصد کمتر از کسانی که واکسینه نشدهاند، در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند. این یافتهها به ویژه در زنان اثرگذارتر است.
در پی این یافتهها، محقق دانشگاه آکسفورد، پل هریسون، به نیویورک تایمز گفت: “اگر خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۲۰ درصد کاهش دهید، این دستاوردی بزرگ در زمینه بهداشت عمومی است، زیرا در حال حاضر هیچ درمانی برای کند کردن شروع زوال عقل نداریم.”
زونا یک عفونت ویروسی است که پس از فعال شدن مجدد ویروس واریسلا-زوستر، که همان ویروس عامل آبله مرغان است، ایجاد میشود. این عفونت باعث بثورات پوستی دردناک میشود که معمولاً در یک ناحیه خاص از بدن ظاهر میشوند. پیش از بروز بثورات، ممکن است علائمی همچون گزگز، خارش یا درد در ناحیه آسیبدیده احساس شود. ضایعات پوستی معمولا در عرض دو تا چهار هفته بهبود مییابند، اما برخی افراد ممکن است دچار درد عصبی مزمن به نام نورالژی پس از هرپس شوند که میتواند ماهها یا حتی سالها ادامه یابد.
نتایج این مطالعه میتواند افقهای جدیدی در زمینه پیشگیری از زوال عقل در افراد مسن باز کند و توجه بیشتری به استفاده از واکسنها در کاهش خطر ابتلا به این بیماریها جلب کند. استفاده از واکسنهای خطرناکتر را در سراسر جهان به چالش میکشد و بیشتر از مهارتهای عملی در برابر ابتلا به بیماریها نیاز داریم.
یکی از سوالات بسیاری از افراد این است که آیا آزمایشهای متقاطع در تفاوت بود قطع در کاهش سن اختلالات عقل مخلوطی بین وجود و غیاب اثر آسم گری خطر عقل عرض آنها باید بودن بیشتری را برای یک بماند متخصص افراد است که در حال حاضر.
نتایج این مطالعه نیز اهمیت استفاده از واکسنها در کاهش خطر ابتلا به این بیماریها را بیش از پیش khẳng کرده است. با توجه به آن که هنوز هیچ درمانی برای کند کردن شروع زوال عقل وجود ندارد، استفاده از واکسنها میتواند به عنوان یک ابزار مهم در پیشگیری از این بیماریها باقی بماند.
همچنین این سوال مطرح میشود که آیا استفاده از واکسنهای مرتبط با زونا میتواند به عنوان یک استراتژی ذیل در کاهش خطر ابتلا به سایر بیماریهای مزمن و ناشی از віروسهای مشابه مطرح شود؟
صرفا با تکیه بر نتایج این مطالعه نمیتوان به نتیجه قطعی رسید.