**جنگ برانداز نشانه‌های مرگ‌بار**

به گزارش سلامت نیوز، سرپرست مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، بر اهمیتی که تصادفات بر داریم، تاکید کرد و از افراد ضعیفتر جامعه و سنین ۱۸ تا ۲۹ سال، به‌عنوان هدف اصلی، نام برد.

برنامه حذف تصادفات، با هدف افزایش آگاهی مردم و درک خطر و آسیب‌ها، طراحی شده است. هدف دیگر، جلوگیری از به‌صورت عادی و رسومپذیری تصادفات است. با افزایش فزاینده رو به رشد این موضوع در چند سال اخیر، این مشکل اجتناب‌ناپذیر است.

**چرایی اهمیت این روند**

در سال گذشته، ما روزانه ۳۰ مورد تصادف و هر ماه حدود ۹۰۰ مورد تصادف داشتیم که این آمار به مراتب بالاتر و نگران‌کننده‌تر از گذشته است. با توجه به این موضوع که در تصادفات، چهار عامل انسانی، وسایل نقلیه، جاده و عوامل محیطی دخیل هستند، ضرورت افزایش درک مردم از این عوامل وجود دارد.

علاوه بر این، اگر به عواملی نظیر نسبت پوشش و لباس عابرین پیاده در هنگام شب اشاره کنیم، می‌توانیم به افزایش میزان و شدت آسیب‌های ناشی از تصادفات اشاره کنیم. با توجه به گزارش‌های به‌دست آمده، چنانچه وسایل نقلیه با سرعت ۸۰ کیلومتر و بیشتر به عابر پیاده برخورد کند، فوت عابر تقریباً قطعی است. همچنین چنانچه سرعت وسیله نقلیه بیش از ۶۰ کیلومتر باشد، احتمال مرگ سرنشینان جلو بیش از ۸۰ درصد خواهد بود.

**راه‌حل‌هایی برای کاهش مرگ و مصدومیت‌های ناشی از تصادفات**

درک خطر و مسئولیت‌پذیری، یکی دیگر از اهداف پویش «نه به تصادف!» است تا مردم به سطحی از آگاهی و درک از میزان مرگ و مصدومیت رسیده و این مسئله باعث مسئولیت‌پذیری آنها گردد. همچنین لازم است توجه به نکات و توجه مسئولان در امر کاهش رخداد تصادفات، افزایش توجه به مسائل امنیتی و حاکمیت بر سر کار بنیان‌های قانون، توجه بیشتر به مناطق محروم برای ایجاد اطمینان خاطر لازم در بین مردم وجود داشته باشد.

در این خصوص، اگر بخواهیم از این مهم جلوی بگیریم، باید با دیسکوالف کردن دانش و درک شدت و گوناگونی تصادفات، به مسئولان حمايت کنیم. سوالی که الان باید پاسخ به آن دهیم این است که آیا مطمئنیم است که حرکت‌های انجام شده تا به حال به کاهش مرگ و مصدومیت کمک کرده است؟