خبر زیست‌محیطی بریتانیا: میوه، سبزیجات و عصاره‌های گیاهی، از دوران دیرینه، به دلیل خواص دارویی خود مورد توجه بوده‌اند. اما چرا دانشمندان در حال کار برای درک بهتر این هستند که چگونه این ترکیبات طبیعی ممکن است به پیشگیری یا درمان بیماری، به ویژه در مواجهه با مقاومت رو به رشد آنتی‌بیوتیکی، کمک کند؟ تعداد قابل توجهی از میوه‌ها و سبزیجات حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که ممکن است به جلوگیری از عفونت‌ها و حمایت از دفاع بدن کمک کنند. آنها ممکن است التهاب، تب یا درد را کاهش دهند، اما محققان به‌ویژه علاقه‌مندند که چگونه ممکن است عفونت‌ها را مسدود کنند.

در این زمینه، محققان دانشگاه مونیخ و دانشگاه فدرال میناس گرایس (UFMG) در حال همکاری برای کشف قدرت گیاهان دارویی در درمان عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) هستند. میوه‌ها و سبزیجات حاوی فیبرهای زیادی هستند که ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.研究‌ها نشان می‌دهد که برخی از عصاره‌های گیاهی و فیبرهای میوه ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

درحالی که محققان در آلمان روی عفونت‌ها تمرکز دارند، محققان در برزیل در حال بررسی هستند که چگونه فیبرهای میوه ممکن است از سلامت دستگاه گوارش حمایت کرده و از بیماری جلوگیری کند. تیم دانشکده علوم دارویی دانشگاه سائوپائولو با همکاری مرکز تحقیقات مواد غذایی (ForC) در حال مطالعه پلی ساکاریدهای خاص هستند – قندهای پیچیده‌ای که قابل هضم نیستند اما ممکن است اثرات بیولوژیکی قوی داشته باشند.

البته این موضوع که میوه‌هایی مانند پاپایا به سرعت می‌رسند و ساختار پکتین‌ها را تغییر می‌دهند و مزایای سلامتی آنها را کاهش می‌دهد، نگران کننده است. از سوی دیگر، پکتین‌های میوه گل ساعتی و مرکبات باید از نظر شیمیایی اصلاح شوند تا فعالیت‌های مفیدی در روده ارائه دهند. در مجموع، دانشمندان به شيوه کار برای درک بهتر این هستند که چگونه این ترکیبات طبیعی ممکن است به پیشگیری یا درمان بیماری، به ویژه در مواجهه با مقاومت رو به رشد آنتی‌بیوتیکی، کمک کند.

لازم به ذکر است که بریتانیا در تلاش است تا از این نوع میوه‌ها و سبزیجات به صورت روزانه در رژیم غذایی شهروندان استفاده کند.بنابراین، استفاده از میوه‌ها و سبزیجات به صورت روزانه به صورت ضروری است.