حالا که شما توجه داشته باشید که حجم این متن khá بالا است. به همین دلیل در ادامه متن اصلی را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کرده و هر بخش را به طور جداگانه بازنویسی می‌کنیم.

**مطلب اصلی:** حدود 12 میلیون نفر در جهان زوال عقل دارند و تخمین زده می‌شود تا سال 2040 این تعداد به 25 میلیون نفر برسد.

**بخش اول: تعریف زوال عقل**

زوال عقل بیماری تخریب کننده عصبی است که به تدریج توانایی‌های شناختی، رفتاری و فیزیکی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ اما زوال عقل چیست؟ اگر شما هم تا الان علائمی از این بیماری مشاهده کرده‌اید و به دنبال راه‌های پیشگیری و درمان آن هستید توصیه می‌شود این مطلب را با دقت بخوانید.

**بخش دوم: علائم زوال عقل**

علائم زوال عقل به دلایل مختلفی از جمله سن، بیماری زمینه‌ای، مرحله بیماری و سایر مشکلات می‌تواند متفاوت باشد. علائم زوال عقل در مراحل اولیه عبارتند از:

1. نپذیرفتن تغییرات
2. ایجاد تغییرات در حافظه کوتاه ‌مدت
3. یادآوری دشوار کلمات
4. پرسش سوالات تکراری
5. ایجاد مشکل در یافتن مسیر و گم کردن راه
6. تغییرات در خلق‌وخو
7. از دست دادن علاقه
8. بی‌تفاوتی نسبت به محیط اطراف
9. گیجی و عدم تمرکز

**بخش سوم: علائم زوال عقل در سالمندان**

زوال عقلی در سالمندان یک مسئله بسیار رایج است که به از دست دادن تدریجی توانایی‌های شناختی مانند حافظه، تمرکز، تصمیم‌گیری و مهارت‌های فکری منجر می‌شود. بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین انواع زوال عقل است.

**بخش چهارم: علائم زوال عقل زودرس در نوجوانان**

زوال عقل گاهی ممکن است در جوانان هم دیده شود که به آن زوال عقل زودرس می‌گویند. رایج‌ترین نشانه‌ زوال عقل زودرس، از دست دادن حافظه و مشکل در انجام کارهای روزمره، تصمیم‌گیری و حل مسائل است.

**بخش پنجم: زمان و آزمایش تشخیص زوال عقل**

اگر علائمی مانند عدم تمرکز و حواس پرتی، مشکلات حافظه یا دیگر علائم زوال عقل مواجه شدید، به پزشک متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید. دکتر روانپزشک توانایی تشخیص و درمان افراد مبتلا به بیماری‌های روحی و روانی را دارد.

**بخش ششم: عوامل خطر زوال عقل**

عوامل خطر زوال عقل شامل سن، سابقه خانوادگی، سندرم داون، انسداد رگ‌های خونی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، سیگار کشیدن، آسیب دیدگی مغزی، مصرف زیاد الکل، افسردگی، دیابت و کمبود ویتامین بدن هستند.

**بخش هفتم: پیشگیری از زوال عقل**

هیچ راه قطعی برای جلوگیری از زوال عقل وجود ندارد اما اقداماتی وجود دارد که می‌توان برای پیشگیری از زوال عقل انجام داد. این اقدامات عبارتند از:

1. پاک نگه داشتن رگ‌های خونی
2. حفظ فشار خون نرمال
3. حفظ سطح قند خون طبیعی
4. حفظ وزن سالم
5. خواب با کیفیت
6. ترک سیگار
7. پیروی از یک رژیم غذایی سالم
8. انجام ورزش روزانه
9. استمرار فعالیت اجتماعی
10. فعال نگه داشتن ذهن

در ادامه بخش‌های دیگر و تغییراتی که در آنها اعمال می‌شود را اضافه می‌کنیم.