روند حفاری نفت و گاز ایران را زیر ذره‌بین گفتن

مهران مکوندی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، با اشاره به وظیفه اصلی این شرکت در ارائه خدمات حفاری و عملیات تخصصی جانبی به شرکت‌های بهره‌بردار نفت و گاز، تصریح کرد که حفاری به‌عنوان خط مقدم تولید، گام نخست در حفظ، نگهداشت و افزایش تولید به شمار می‌رود. بی‌تردید، این قبیل کارهای پایه‌ای می‌توانند بستر مناسبی برای بررسی در مورد روند کل حفاری‌های در حال رونق ایران باشند.

مکوندی به ارتقای عملیات حفاری از طریق تداوم بی‌وقفه آن به‌صورت شبانه‌روزی اشاره کرد و گفت که از مجموع ۱۰۰ چاه تکمیل‌شده، ۲۴ حلقه توسعه‌های و ۷۶ حلقه تعمیری وجود دارد که ۷۴ حلقه، شامل ۱۴ حلقه توسعه‌ای و ۶۰ حلقه تعمیری، در حوزه فعالیت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به چرخه تولید پیوسته است. و اینکه این ۷۴ حلقه، در زمینه فعالیت‌های شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، به چرخه تولید پیوسته‌اند.‌این یک مثال خوبی برای تحلیل در مورد روند حفاری‌ها است.

وی افزود که ۱۱ حلقه چاه در میدان‌های تحت مدیریت شرکت نفت مناطق مرکزی، سه حلقه در شرکت نفت فلات قاره، هفت حلقه در طرح‌های توسعه‌ای شرکت مهندسی و توسعه نفت و پنج حلقه به‌صورت پروژه‌ای تکمیل و تحویل شده است. این وضعیت همان معنی‌ای که برای چالش‌های ایران در مقابله با این روند حفاری‌ای دارد، به ما نشان می‌دهد که پروژه‌ها هنوز بی‌Outcome هستند و این موضوع می‌تواند ما را به جا اندازد و یا این‌که این‌چنین نیست و هم‌اکنون یک تهاجمی از طریق تقویت ناوگان و به‌روزرسانی دکل‌ها و تجهیزات تحت پیشرفت اجرایی است. گمان نمی‌رود که به‌طور مقطعی چندان از این موضوع سر-sdk شده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به نقش کلیدی شرکت ملی حفاری ایران به‌عنوان یکی از بازوهای بالادستی شرکت ملی نفت ایران در تولید، گفت که این شرکت با ایفای نقشی بی‌بدیل در تأمین مواد هیدروکربوری و کاهش ناترازی انرژی، هم‌اکنون بخشی از توان خود را به حفاری چاه‌های گازی اختصاص داده است. این با این‌که چاره‌ای جز آن نیست که با توجه به گذشته باشد می‌تواند خوبی برای هدایت یک رویکرد برای حفاری و به‌روزرسانی ناوگان در این شرکت باشد. مقداری وقت صرف باید برای چاره اندیشی مهم‌تر بکنیم.

وی متراژ حفاری چاه‌ها در سال ۱۴۰۳ را ۱۱۳ هزار و ۵۲۰ متر اعلام کرد و افزود که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۲، ۲۸ هزار و ۸۶۳ متر افزایش یافته که نتیجه تمرکز و افزایش بیش از پنج برابری چاه‌های توسعه‌ای است. گویی که ما در حال مقابله با مسائل و چالش‌های بیشتر هستند، از طریق ایجاد چاه‌هایی که یا بر آن‌ها کار می‌کنیم.