تحولات اخیر در مورد ابتلا به سل در منطقه کاشان در اوج توجه قرار دارند. مهدی دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در پیامی به خبرنگار تسنیم گفته است که در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان، افزایش ۸درصدی ابتلا به سل در سال گذشته مشاهده شده است.
این موضوع به صراحت از آن як زبانزد خاصی برخوردار شده است. خطری که نبود آگاهایی از موضوع نسبت به آن کمک معقولی کرده است. خطری که بر امر بهداشت و آگاهی از علائم بیماری موثر واقع شده است. بنظر میرسد، جنبه علمی و آموزشی این موضوع بزرگتر از جو و ذهن عام مردم است. این میزان ابتلا نسبت به سال گذشته در منطقه کاشان افزایش داشته است.
علائم بیماری سل چگونه است؟
دلاوری خاطرنشان کرده است که سل یک بیماری عفونی ناشی از مایکوباکتریومهای سلی است که میتواند اعضای مختلف بدن را درگیر کند و حدود 80 درصد موارد ابتلا را تشکیل میدهد که این سل ریوی است.
وی همچنین تصریح کرده است که این بیماری عمدتاً از طریق تنفس منتقل شده و میتواند از راه جریان خون، عروق لنفاوی یا مجاورت اعضا به سایر بخشهای بدن سرایت کند.
برآورد جهانی سل
این آماری که هماهنگ با روز جهانی سل در تاریخ 24 مارس شعار «بله! ما میتوانیم به سل پایان دهیم: با تعهد، سرمایهگذاری و خدمات» منتشر میشود، هر سال حدود 11 میلیون مورد جدید سل در جهان گزارش میشود. این بیماری عوارضی چون سرفه بیش از دو هفته، کاهش وزن و تعریق شبانه دارد.
وی با اشاره به افزایش هشت درصدی این بیماری، از عموم مردم درخواست کرده است در صورت داشتن این علائم به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت یا خانه بهداشت محل سکونت خود مراجعه کرده و از خدمات مشاوره و آزمایش رایگان بهرهمند شوند.