از آنجایی که در این متن به انواع مکملهای بدنسازی اشاره شده و فواید آنها در افزایش عملکرد ورزشی، عضلهسازی، ریکاوری و چربی سوزی تحلیل شده است، در ادامه با لزوم استفاده از این مکملها در بدنسازی آشنا میشویم.
کراتین مونوهیدرات: یکی از پر مصرفترین مکملهای بدنسازی، کراتین مونوهیدرات است. این مکمل با افزایش ذخایر کراتین و فسفوکراتین در عضلات، توان تولید انرژی در حرکات کوتاهمدت و پرفشار را افزایش میدهد.
پروتئین وی: پروتئین وی یکی از با ارزشترین منابع پروتئینی است که از مایع جداشده از شیر در فرآیند تولید پنیر به دست میآید. این پروتئین کامل بوده و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن است.
پروتئین کازئین: پروتئین کازئین نیز از شیر به دست آمده و در عضلهسازی تاثیر مثبتی دارد. کازئین به نسبت پروتئین وی دیرتر در بدن هضم میشود. این خاصیت موجب میشود که مربیان ورزشی مصرف کازئین را بیشتر برای قبل از خواب توصیه کنند.
گینر: گینر با ترکیبات ویژه هستند که کالری بالایی را تامین میکنند و برای افرادی که به دنبال افزایش وزن و حجم عضلانی هستند و نمیتوانند غذای زیادی مصرف کنند ایدهآلاند.
کربوهیدرات: کربوهیدراتهای با شاخص گلیسمی بالا مانند دکستروز، مالتودکسترین و گلوکز معمولا قبل، حین و بعد از تمرین توصیه میشوند تا به بازیابی ذخایر گلیکوژن و بهبود عملکرد ورزشی کمک کنند.
مکمل کاهش وزن ورزشی و چربی سوز: مکملهای کاهش وزن در بدنسازی شامل موارد زیر هستند: ال کارنیتین، قرص CLA، مکمل فیبر و قرص چربی سوز ورزشی.
مکمل پری هورمون: پری هورمون مکملهایی هستند که حاوی ترکیبات گیاهی بوده و سطح تستوسترون را در بدن به صورت طبیعی افزایش میدهند.
مولتی ویتامین بدنسازی: اگر یک ورزشکار حرفهای هستید و از انواع مکمل بدنسازی نیز استفاده میکنید، به کمبودهای تغذیهای خود نیز باید توجهی ویژه داشته باشید.
با در نظر گرفتن انواع مکملهای بدنسازی و فواید آنها در افزایش عملکرد ورزشی، عضلهسازی، ریکاوری و چربی سوزی، میتوان نتیجه گرفت که استفاده از این مکملها در بدنسازی و ورزشهای حرفهای میتواند بسیار مفید باشد. باید توجه داشت که برای استفاده از این مکملها باید با یک مربی خبره و متخصص مشورت کرد تا مقدار مصرفappropriate برای آن باشد و عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش از حد آن توسعه نیابد.