روند روزافزون دیابت در جامعه و مهمبودن رانندگی در این بیماری
استاد بخش غدد و متابولیزم بیمارستان امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران، علیرضا استقامتی، درباره مهمبودن رانندگی در بین دیابتیها در ایام نوروز اظهار داشت: افراد مبتلا به دیابت باید از انسولین هوشمندانه استفاده کنند.
استقامتی اضافه کرد: اگر دوز انسولین درهنگام درمان، نامناسب انتخاب شود و با تغذیه اشتباه همراه شود، مشکلاتی را به همراه دارد و باعث افت قند خون خواهد شد.
وی در ادامه به بررسی قند خون قبل از رانندگی اشاره کرد و گفت: افراد دیابتی که قصد رانندگی دارند باید علاوه بر استفاده از دوز مناسب انسولین، وعده غذایی درستی را استفاده کنند.
استقامتی اضافه کرد: افراد دیابتی ممکن است دچار افت فشار خون شوند و بدین ترتیب، دقت لازم و شرایط لازم برای رانندگی را از دست بدهند و ممکن است تصادف شکل بگیرد.
وی در تاکید بر این نکته، اشاره کرد که خطر تصادف برای دیابتیها خاص است. استقامتی تصریح کرد: علامتهای این افراد متفاوت است، به طوری که برخی از افراد احساس گرسنگی کرده احساس ضعف، لرز، عرق و تپش قلب را تجربه میکنند که علامتهای هشداردهندهای محسوب میشود.
استقامتی پیشنهاد کرد: دیابتیها باید حتماً آب قند و یا آبمیوه طبیعی استفاده کنند و چند حبه قند را به صورت محلول درآورده و در ماشین قرار دهند تا چنانچه فشار خون آنها افت پیدا کرد، از آن سریعا استفاده کرده و بعد از یک ربع چنانچه شرایط عادی بدن بازنگشت، دوباره آن را تکرار کنند.
وی در آخر به افرادی که دارای دیابت هستند توصیه کرد که نباید تصور کنند تنها افرادی که انسولین تزریق میکنند در معرض کاهش قند خون هستند، بلکه قرصهای درمانی نیز میتواند منجر به کاهش افت خون و فشار خون شود.
استقامتی گفت: دیابتیها حتما باید رژیم غذایی خود را به خوبی رعایت کنند و قبل از اقدام به رانندگی قند خون خود را کنترل کنند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: افراد مبتلا به دیابت، تسلط بر ممیزی لحظهای خودشان را در دست دارند. دیابت در افراد برایشان میتواند خطر را به همراه داشته باشد.