ماه رمضان، زمان مناسبی برای اصلاح رژیم غذایی است

با فرارسیدن ماه رمضان، توجه به تغذیه صحیح بیش از پیش ضروری است. عدم رعایت تغذیه در این ماه می‌تواند به nhanh شدن سن و مهار سیستم ایمنی بدن منجر شود. روزه‌داران باید به سه اصل تغذیه‌ی صحیح در سحر، افطار و شام توجه کنند.

مدیر گروه بهبود تغذیه‌ی مرکز بهداشت آذربایجان شرقی دراین باره می‌گوید: ماه رمضان از لحاظ روحی و معنوی بسیار مهم است، اما از نظر جسمانی نیز اثر زیادی دارد و می‌تواند در برنامه‌ریزی بهداشت روزه‌داران نقش داشته باشد.

وی می‌گوید: از یک طرف، با روزه گرفتن غذا به کبد در مدت طولانی نرسیده و بدن با افت قند خون مواجه می‌شود، و از طرف دیگر برخی افراد فکر می‌کنند اگر در سحری غذای بیشتری میل کنند راحت تر روزه می‌گیرند، درحالی که اینگونه نیست.

استرشیاتگر می‌گوید: در این ماه باید تغذیه با روزهای عادی تا حدودی شبیه هم باشد و غذاهای ساده مصرف شود، یعنی تعادل، تنوع و هرم غذایی را در رژیم غذایی رعایت کنیم و از مصرف گروه‌های متفرقه مانند نمک، شکر و روغن پرهیز شود.

وی همچنین می‌گوید: اگر فردی در این ماه قصد دارد وزن خود را کاهش دهد باید طبق اصول نسبت به روزهای عادی ۲۰ درصد از غذای مصرفی خود را کاهش دهد. افطار تا سحر زمانی برای تأمین غذا و آب مورد نیاز بدن است، با خوردن آب، مواد اضافی و سموم تولید شده در بدن دفع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود از غذاهای پر فیبر از جمله میوه‌ها، سبزی‌ها، حبوبات و غلات سبوس‌دار استفاده شود که ویتامین‌ مینرال بدن را تأمین می‌کنند و چون هضم و جذب آنها تدریجی است می‌توانند در مدت طولانی ما را سیر نگه دارند.

برخی از مشاغل و تفریحات نشان می‌دهد که بیشتر افراد سناریو را چرخانی ایجاد می‌کنند. یکی از آن‌ها، قرار دادن کنار کشیدن شربت‌ها و ماست در میان غذا‌های چربی و کیک می‌باشد.