طب ایرانی در ماه رمضان:Tips توصیه
طب ایرانی با تکیه بر تجربیات چند هزارساله راهکارهای مؤثر برای بهبود سبک زندگی و پیشگیری از بیماریها ارائه میدهد. در ماه رمضان، برقراری تعادل بدن با رعایت اصول بهداشتی و تغذیهای اهمیت دارد. نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، با اشاره به ضرورت رعایت تدابیر طب ایرانی در ماه رمضان اظهار کرد: هدف از ارائه این آموزهها کمک به روزهداران برای حفظ تعادل بدن و بهرهمند شدن از برکات معنوی و جسمی ماه رمضان است.
در طب ایرانی، غذا خوردن و آشامیدن یکی از اصول ششگانه حفظ سلامتی است. حسینی یکتا به اطلاعات های زیر اشاره کرده است:
– تلافی بدنتان را نادیده نگیرید و در غذا خوردن از تدابیر طب ایرانی استفاده کنید.
– بهتر است افطار با نوشیدنیهای گرم و کمی شیرین مانند آب جوش به همراه عسل، خرما یا انجیر و کشمش آغاز شود.
– میتوانید از سبزیهای مانند خرفه و سبزی خوردن برای کاهش تشنگی و یبوست استفاده کنید.
– سبزیهای پخته میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند.
– میتوانید از مصرف متعادل سبزیجات و میوهجات تازه و مواد لعابدار مانند نوشیدن شربت خاکشیر برای رفع عطش استفاده کنید.
– یک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار، زمان مناسبی برای مصرف میوه است.
– مصرف غذاهای غلیظ و لزج مانند حلیم، شلهزرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضمی متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، موجب سنگینی معده و خواب ناآرام میشود.
– به روزهداران توصیه میکنم به مراقبتهای لازم مانند خوابیدن در فاصله بین افطار تا سحر با وعدهای مفید یا دادن یک وعده غذایی کافی و در اوج گرسنگی برای ورزشکردن استفاده کنند.