**ماهی و پیشرفت بیماری مولتیپل اسکلروزیس: محققان عامل حفاظتی را کشف کردند**

مطالبی در حال گسترش در جهان پزشکی نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از ماهی می‌تواند پیشرفت بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را در برخی بیماران کُند کند. این یافته‌ها از یک مطالعهใหมه در سوئد به دست آمده است که در آن researchers قادر به شناسایی مواد مغذی در ماهی شدند که التهاب را فرونشاند و سلول‌های مغز را محافظت می‌کنند. این مطالعه نشان می‌دهد که بیماران ام اس که ماهی بیشتری می‌خوردند، ۳۴ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن علائم خود بودند.

**تخریب عصبی و غذای سالم**

ام اس یک بیماری خودPREFIX لرز است که در آن سیستم ایمنی بدن به میلین، غلاف محافظی که رشته‌های عصبی را می‌پوشاند، حمله می‌کند. این آسیب به سلول‌های عصبی باعث کوچک شدن مغز و علائمی مانند ضعف عضلانی، سفتی، اسپاسم، مشکلات بینایی، کاهش تفکر و درد می‌شود.محققان توجه به رژیم غذایی در ناواگسری از بیماری های چند بلذت که عبارتند از اسکلروزیس که مزمن است و عضلات را در از هم گسیختگی قرار می‌دهد. آنها دریافتند که بیماران ام اس که مقادیر بیشتری ماهی چرب یا غیرچرب مصرف می‌کردند، ۳۴ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن علائم خود بودند.

**اثر مفید از ماهی**

در مطالعه که روی داده‌های بیش از ۲۷۰۰ بیمار سوئدی مبتلا به ام اس انجام شد، محققان دریافتند که بیماران ام اس که پس از تشخیص، مصرف ماهی خود را افزایش دادند، از آن سود بردند. در مقایسه با افرادی که ماهی کم می‌خوردند، بیماران ام اس که در رژیم غذایی خود ماهی مصرف می‌کردند، ۲۰ تا ۵۹ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن ناتوانی در طی پنج سال پس از تشخیص، بسته به میزان مصرف بودند.

**جایگاه غنی‌کننده عصبی**

در بررسی‌های محققان تأکید شده که اثرات مفید مشاهده شده از مصرف ماهی بدون چربی نشان می‌دهد که عوامل دیگری نیز ممکن است نقش مهمی ایفا کنند. آنها خاطرنشان کردند که اسید آمینه‌های طوفان ممکن است یکی از دلایل باشد که باعث می‌شود بیماران ام اس از آن سود ببرند. این اسید آمینها اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند که آن را به یک عامل درمانی بالقوه برای اختلالات عصبی تبدیل می‌کند.

**راه‌حل یا راه‌حل‌های بالقوه**

اگرچه این یافته‌ها به عنوان یک عامل درمانی بالقوه برای ام اس پذیرفته شده‌اند، اما محققان هشدار می‌دهند که این مطالعه ارتباطی ندارد. آنها همچنین هشدار می‌دهند که این رژیم غذایی ممکن است برای بیماران ام اس که سیگنالهای مولتیپل اسکلروزیس (MS) را دارند، نشدنی باشد. محققان می‌گویند که این یافته‌ها باید در مطالعات بیشتر مورد بررسی قرار بگیرند.

**توصیه‌ها و راه‌های پیگیری**

محققان می‌گویند که این یافته‌ها به امید اینکه پیشرفت ام اس را در برخی بیماران کند کند، سبب پیگیری‌ها و پیشنهادهای بیشتری شده است. آنها پیشنهاد می‌کنند که بیماران ام اس برای حفاظت بیشتر از به هم پیوستن یا بهبود بیماری‌های خود، به مصرف ماهی توجه کنند. آنها همچنین پیشنهاد می‌کنند که تلاش کنند تا دیگر عناصر غذای thems ناخالص کن.