با توجه به وعده‌های طولانی در ماه رمضان، مقامات به افراد توصیه می‌کنند که در روزه‌داری، کافی مایعات نوشیده شود. به گفتهٔ مامک هاشمی، متخصص طب سنتی، نوشیدن مایعات به‌ویژه در سحر، از ضروریات است.

اما نوع نوشیدنی مهم است. هاشمی خاطرنشان می‌کند که چای دارای خواص مدر و دفع‌کننده است و آب را از بدن سریع‌تر دفع می‌کند. این موضوع ممکن است در ساعات اولیه روزه‌داری باعث تشنگی شدید و خشکی در بدن شود.

در این میان هاشمی تاکید می‌کند که بهتر است مصرف چای کنترل شود و در مقابل، از نوشیدنی‌های طبیعی و متعادل‌کننده مثل شربت سکنجبین یا عرقیات گیاهی استفاده شود.

برخی افراد ممکن است درهنگام افطار، شام هم میل کنند. اما متخصص طب سنتی می‌گوید که این کار با توجه به قدرت هضم فرد متفاوت است. برخی افراد معده حساسی دارند که بهتر است ابتدا یک افطار سبک داشته باشند و سپس با فاصله، شام را میل کنند.