کلاژن، این پروتئین شگفت‌انگیز نقش حیاتی در حفظ جوانی و شادابی پوست، مو و ناخن‌های ما ایفا می‌کند. اما با افزایش سن تولید کلاژن در بدن کاهش می‌یابد و این امر منجر به بروز چین و چروک، افتادگی پوست و مشکلات دیگر می‌شود. شاید فکر کنید که تنها راه جبران این کمبود استفاده از مکمل‌های کلاژن یا روش‌های تهاجمی مانند تزریق است. اما آیا می‌دانستید که منابع طبیعی نیز برای کلاژن وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید؟ در ادامه این منابع طبیعی را به شما معرفی می‌کنیم.

آبگوشت استخوان

استخوان‌های حیوانات منبع غنی کلاژن هستند. فرآیند آهسته جوشیدن استخوان‌ها و بافت‌های همبند در آب باعث می‌شود که کلاژن موجود در استخوان‌ها به ژلاتین تجزیه شود که می‌تواند راحت‌تر توسط بدن شما جذب شود. عصاره استخوان علاوه بر کلاژن، اسیدهای آمینه و مواد معدنی ضروری را نیز فراهم می‌کند که آن را به یک مکمل مغذی برای هر رژیم غذایی که به دنبال افزایش سطح کلاژن است، تبدیل می‌کند.

ماهی و صدف

ماهی، به ویژه پوست و فلس‌های آن منبع عالی کلاژن است. کلاژن مشتق شده از ماهی معروف به کلاژن دریایی، فراهمی زیستی زیادی دارد. این بدان معنا است که کلاژن دریایی نسبت به کلاژن سایر منابع بهتر جذب بدن می‌شود. علاوه بر این، کلاژن دریایی به گونه‌ای است که سلامت و قابلیت ارتجاعی پوست، استخوان‌ها، تاندون‌ها و سایر بافت‌ها را ارتقا می‌دهد.

بیشتر بخوانید: عوارض قرص کلاژن

کلاژن مرغ

مرغ، به ویژه غضروف مرغ، منبع طبیعی کلاژن است و سرشار از کلاژن نوع II است که برای سلامت مفاصل فواید زیادی دارد و ممکن است به کاهش علائم آرتریت کمک کند.

گوشت گاو

گوشت گاو، به ویژه پوست و استخوان گاو منبع غنی کلاژن است. کلاژن مشتق شده از گوشت گاو که اغلب به آن کلاژن گاوی گفته می‌شود، عمدتا از کلاژن نوع I و III تشکیل شده است. این نوع کلاژن برای سلامت و استحکام پوست، استخوان، تاندون‌ها، غضروف فیبری، بافت همبند و دندان‌ها ضروری است. استیک، به ویژه برش‌هایی که شامل بافت همبند است، حاوی کلاژن نیز هست.

گوشت گاو

سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ منبع پرولین، یکی از اسیدهای آمینه لازم برای تولید کلاژن است .اگرچه زرده‌ها به طور خاص حاوی کلاژن نیستند، اما سرشار از مواد مغذی ضروری برای تولید کلاژن در بدن هستند. تخم‌مرغ‌ها را می‌توان به روش‌های مختلفی مانند همزده و آب‌پز میل کرد. آنها منبعی از پروتئین با کیفیت بالا هستند که گنجاندن آن‌ها در رژیم غذایی بسیار مهم است.

مرکبات برای کلاژن سازی

در حالی که مرکبات حاوی کلاژن نیستند، میوه‌هایی مانند پرتقال و گریپ فروت سرشار از ویتامین C هستند که به بدن شما کمک می‌کند کلاژن تولید کند. ویتامین C نقش اساسی در سنتز پروکلاژن، پیش ساز بدن برای کلاژن، ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: آیا کلاژن برای قلب مفید است؟

سیر

سیر می‌تواند تولید کلاژن شما را نیز افزایش دهد. علاوه بر این سیر سرشار از گوگرد است، یک ماده معدنی کمیاب که به سنتز و جلوگیری از تجزیه کلاژن کمک می‌کند.

لبنیات

محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست نیز می‌توانند به طور غیر مستقیم از تولید کلاژن در بدن شما حمایت کنند. در حالی که آنها حاوی کلاژن نیستند، غنی از دو اسید آمینه ضروری پرولین و گلایسین هستند که اجزای کلیدی در مولکول‌های کلاژن هستند. این اسیدهای آمینه نقش مهمی در سنتز کلاژن دارند و به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست، تقویت استخوان‌ها و ارتقای سلامت مفاصل کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: علائم کمبود کلاژن و نشانه های آن در پوست شما

لبنیات

بادام هندی

در حالی که بادام هندی به طور مستقیم حاوی کلاژن نیست، برای کمک به تولید کلاژن ضروری است. آنها مملو از مس هستند، ماده معدنی که نقش مهمی در توسعه کلاژن و الاستین ایفا می‌کند. الاستین مانند کلاژن به پوست قدرت و انعطاف می‌دهد و مس برای تولید آن ضروری است. علاوه بر این، بادام هندی منبع خوبی از روی است، ماده معدنی دیگری که برای توانایی بدن در ترمیم خود و ایجاد کلاژن حیاتی است.

بیشتر بخوانید: بهترین روغن های گیاهی کلاژن ساز و جوان کننده پوست

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، منابع طبیعی کلاژن را به شما معرفی کردیم. مصرف بیشتر غذاهای حاوی کلاژن می‌تواند به پوست، مو و ناخن شما کمک کند. برخی از گزینه‌ها شامل مرغ، ماهی، آب استخوان و سفیده تخم مرغ است. غذاهای گیاهی سرشار از ویتامین C مانند مرکبات و سبزیجات برگدار نیز می‌توانند به سنتز کلاژن کمک کنند.

source