به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلرژی یکی از مشکلات شایع است که در فصل‌های بهار و پاییز و در آستانه فرارسیدن این فصل‌ها بیشتر خود را نشان می‌دهد، آلرژی بیشتر به علت گرده‌افشانی گیاهان، گرد و غبار و تغییرات دما و رطوبت به وجود می‌آید و درمان و پیشگیری از بروز علائم آلرژی فصلی، موضوعی حائز اهمیت است.

عوامل مختلفی می‌تواند باعث بروز آلرژی شود و حتی حیوانات خانگی نیز می‌تواند عاملی برای بروز علائم این آلرژی باشد، تغییرات فصلی دما و رطوبت نیز می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار دهد و واکنش‌های آلرژیک را تشدید کنند.

علائم این آلرژی شامل عطسه، آبریزش بینی، خارش و سرخی چشم، اشک‌ریزی، خارش گلو و گوش، سردرد و خستگی است که این علائم می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد.

درمان و کنترل نکردن آلرژی یا اقدام اشتباه در این راستا، ممکن است منجر به عوارض جدی‌تری شود که این عوارض می‌تواند شامل التهاب سینوس‌ها، عفونت‌های تنفسی، کاهش تمرکز و افت کیفیت خواب باشد و در بعضی موارد، آلرژی می‌تواند به تشدید بیماری‌های مزمن مانند آسم منجر شود.

درمان آلرژی‌ با طب سنتی

چرا درگیر آلرژی می‌شویم؟ / علائم حساسیت فصلی

بهنام یوسفیان، پزشک و متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه آلرژی یکی از مشکلاتی است که بسیاری افراد را درگیر می‌کند و بیشتر با فرارسیدن فصل‌های بهار و پاییز خود را نشان می‌دهد، اظهار کرد: برخی افراد به دلیل گرده‌های گیاهی، گرد و غبار و سایر عوامل محیطی آلرژی را تجربه می‌کنند و ممکن است ابعاد مختلف زندگی آنها تحت تأثیر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه گرده‌افشانی گیاهان، گرد و غبار و تغییر دما و رطوبت از اصلی‌ترین عوامل بروز آلرژی است، افزود: برخی افراد حساسیت بیشتری به عوامل ذکر شده دارند و واکنش‌های شدیدتری نشان می‌دهند و افراد درگیر با این آلرژی، علائمی از جمله عطسه، آبریزش بینی، خارش و سرخی چشم، سردرد و خستگی را تجربه می‌کنند.

پزشک و متخصص طب سنتی با بیان اینکه در طب سنتی، گیاهان دارویی مؤثری برای کاهش علائم آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح کرد: استفاده از بعضی دم‌نوش‌های گیاهی، ترکیبات گیاهی و ایجاد تغییر در رژیم غذایی می‌تواند در کاهش و کنترل علائم آلرژی مؤثر واقع شود.

درمان آلرژی و حساسیت فصلی در طب سنتی

یوسفیان با اشاره به اینکه گیاهانی مانند بابونه، نعناع، گزنه و زنجبیل به عنوان گیاهان ضدالتهاب و ضدحساسیت مورد استفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد: به منظور کاهش و کنترل علائم آلرژی می‌توان از دم‌نوش گیاهان ذکر شده نیز استفاده کرد.

وی گفت: استفاده از ترکیباتی مانند عسل، سرکه سیب و روغن‌های گیاهی نیز برای کاهش علائم آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف عسل طبیعی به علت داشتن خواص ضدباکتری و ضدالتهاب، تأثیر بسزایی در کنترل علائم آلرژی خواهد داشت، اما به طور کلی، افراد پیش از مصرف گیاهان دارویی و ترکیبات آنها باید با پزشک متخصص مشورت کنند.

پزشک و متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف مواد غذایی ضدالتهاب مانند ماهی، مغزها و سبزیجات تازه می‌تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند، اضافه کرد: پرهیز از مصرف مواد غذایی حساسیت‌زا مانند لبنیات و گلوتن نیز به منظور کاهش علائم ذکر شده توصیه می‌شود.

درمان آلرژی‌ با طب سنتی

در طب سنتی، گیاهان دارویی و روش‌های طبیعی بسیاری برای کاهش علائم آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از داروهای آنتی‌هیستامین، کورتیکواستروئیدها و دکونژستانت‌ها برای کاهش علائم آلرژی استفاده می‌شود.

برخی افراد درگیر با آلرژی ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوا در منزل داشته باشند تا تماس با عوامل محرک را کاهش دهند و مصرف مواد غذایی ضدالتهاب مانند ماهی، مغزها و سبزیجات تازه می‌تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند و پرهیز از مصرف مواد غذایی حساسیت‌زا برای کنترل این علائم توصیه می‌شود.

از بهترین راه‌ها برای مقابله با آلرژی فصلی، پیشگیری از تماس با عوامل محرک است و استفاده از ماسک در زمان‌هایی که گرده‌افشانی گیاهان بیشتر است، بسته نگه‌داشتن پنجره‌ها و استفاده از فیلترهای هوا می‌تواند به کاهش تماس با عوامل آلرژی‌زا کمک کند، همچنین شست‌وشوی مرتب صورت و دست‌ها پس از بازگشت به منزل و استفاده از عینک‌های آفتابی برای محافظت از چشم‌ها نیز برای کنترل آلرژی مؤثر است.

source