به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، نازیلا یوسفی اظهار کرد: بیماری کبد چرب در پی ذخیره بیش از حد چربی در بافت کبد ایجاد میشود که علت اصلی آن سبک زندگی نامناسب، رژیم غذایی پرچرب و کمبود فعالیت بدنی است و درمان اصلی این بیماری اصلاح سبک زندگی از طریق کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی است.
وی افزود: تبلیغات بعضی فراوردهها در فضای مجازی این تصور نادرست را ایجاد کرده است که مصرف دارو بدون تغییر سبک زندگی میتواند بیماری را درمان کند، این در حالی است که این باور غلط، بیماران را از مسیر درمان اصلی منحرف میکند و ممکن است فرصت کنترل بیماری را از دست بدهند.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو تأکید کرد: کبد چرب یکی از بیماریهایی است که در حال حاضر داروی تأیید شدهای برای آن در دسترس نیست، بعضی داروهای موجود تنها در شرایط خاص و تحت نظر پزشک تجویز میشوند، بهعنوان مثال، داروهای افزایشدهنده اثر انسولین مانند متفورمین، اثبات علمی کافی برای درمان کبد چرب ندارند، همچنین داروی پیوگلیتازون با وجود تأثیر احتمالی، در برخی افراد ممکن است ضرر بیشتری نسبت به فایده داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: بیماران نباید با مصرف خودسرانه دارو، فرصت درمان صحیح را از دست بدهند، برای کنترل کبد چرب، مراجعه به پزشک و رعایت اصول تغذیهای و سبک زندگی سالم ضروری است.