قرص نئوتادین چیست؟
قرص نئوتادین (Neotadin) یکی از داروهای آنتیهیستامین نسل دوم است که حاوی ماده فعال دسلوراتادین میباشد. این دارو برای درمان علائم آلرژی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش چشم، کهیر مزمن و سایر واکنشهای آلرژیک استفاده میشود.
کاربرد قرص نئوتادین
آنتیهیستامین نسل دوم یک داروی ضدحساسیت و ضدآلرژی است. برخی از موارد مصرف یا کاربرد قرص نئوتادین شامل موارد زیر است؛
- درمان التهاب بینی آلرژیک
- درمان کهیر مزمن
- کاهش علائم حساسیت چشمی
- کنترل حساسیتهای پوستی و آلرژیهای غذایی
قرص نئوتادین برای سرفه
اگر سرفه به دلیل تحریک ناشی از آلرژی باشد (مانند گرده گل، گرد و غبار، موی حیوانات)، نئوتادین میتواند موثر باشد. این دارو در التهاب بینی آلرژیک که باعث ترشح مخاط از بینی به پشت حلق میشود، نئوتادین با کاهش تولید هیستامین میتواند سرفه را کاهش دهد. توجه کنید که نئوتادین تاثیری بر ویروسهای سرماخوردگی یا آنفولانزا ندارد و نمیتواند سرفه ناشی از عفونتهای ویروسی یا باکتریایی را درمان کند.
بیشتر بدانید: قرص اکتوکلد چیست؟ نحوه مصرف و عوارض
نئوتادین برای آبریزش بینی
آبریزش بینی به دلایل مختلفی ایجاد میشوود که عامل اصلی آن آلرژی است. این دارو با مهار هیستامین سبب کاهش آبریزش بینی، عطسه و خارش بینی میشود. در افرادی که دچار رینیت آلرژیک (فصلی یا دائمی) هستند، این دارو میتواند علائم را به خوبی کنترل کند.
نئوتادین برای کرونا
اگر آبریزش بینی، عطسه یا سرفه ناشی از آلرژی همراه با کرونا باشد، قرص نئوتادین میتواند این علائم را کاهش دهد. برخی مطالعات نشان داده است که آنتیهیستامینها ممکن است در کاهش التهاب ناشی از واکنش ایمنی بدن به ویروس کرونا مفید باشند، اما هنوز شواهد قطعی وجود ندارد. این دارو تاثیری بر ویروس کرونا یا پیشگیری و درمان مستقیم آن ندارد.
نئوتادین برای گوش
اگر گوشدرد، خارش گوش یا احساس گرفتگی گوش ناشی از آلرژی یا التهاب بینی آلرژیک باشد، این دارو کاربرد زیادی دارد. نئوتادین با کاهش التهاب و ترشح هیستامین، میتواند احتقان لوله استاش (مسیر ارتباطی بینی و گوش میانی) را کاهش دهد و باعث تسکین احساس پرشدگی گوش شود.
نحوه مصرف قرص نئوتادین
قبل از استفاده نئوتادین، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی شامل مقدار و زمان مصرف را با دقت بررسی کنید. در ادامه به نحوه مصرف قرص نئوتادین خواهیم پرداخت؛
- دوز مصرفی برای بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال روزانه یک قرص 5 میلی گرمی است. همچنین، برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال از شربت نئوتادین استفاده میشود.
- قرص را به صورت کامل همراه با یک لیوان آب مصرف کرده و از جویدن یا خرد کردن قرص خودداری کنید. خرد کردن یا جویدن قرص منجر به آزادسازی فوری و در نتیجه عوارض جانبی خواهد شد.
- بهتر است قرص را همراه با یک لیوان آب و در یک ساعت مشخص از روز مصرف کنید.
- در صورت فراموشی یک نوبت از دارو، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نوبت فراموش شده نزدیک به نوبت بعدی است، آن را فراموش کرده و دارو را مطابق با نسخه پزشک ادامه دهید. هرگز برای جبران دوز از دست رفته یک نوبت را دو بار استفاده نکنید.
قرص نئوتادین 5 چیست؟
یکی از اشکال دیگر این دارو، نئوتادین 5 است که یک داروی ضد حساسیت و ضدالتهاب محسوب میشود. قرص نئوتادین برخلاف دیگر آنتیهیستامینهای قدیمی اثرات خواب آلودگی ندارد. داروی نئوتادین 5 بیشتر برای کاهش آبریزش بینی، عطسه، خارش چشم و بینی، تسکین خارش و التهابات پوستی و… کاربرد دارد.
مقدار مصرف قرص نئوتادین برای کودکان
مقدار مصرفی نئوتادین برای کودکان 5 میلی گرم یا نصف دوز یعنی 2.5 میلی گرم است. توجه داشته باشید که برای کودکان زیر 6 سال باید از اشکال مایع دارو یعنی شربت استفاده کرد. این دارو باید طبق دستور پزشک مصرف شود تا از بروز عوارض جانبی جلوگیری شود.
بیشتر بدانید: اسپری بینی اولوپاتادین چیست؟ نحوه مصرف و عوارض
نحوه عملکرد قرص Neotadin
هیستامین یک ماده شیمیایی است که توسط سلولهای بدن ترشح میشود و در بروز علائم آلرژیک مانند خارش، سوزش، التهاب و تورم نقش دارد. هیستامین به وسیله گیرندههایی به نام H1 در بدن اثر میگذارد. دس لوراتادین با مهار عملکرد گیرندههای H1 در بدن، تاثیر هیستامین را کاهش میدهد و از ایجاد علائم آلرژیک جلوگیری میکند.
عوارض قرص نئوتادین
در کنار مزایای گسترده، مصرف داروی نئوتادین دارای عوارض جانبی نیز میباشد. در ادامه به برخی از عوارض قرص نئوتادین خواهیم پرداخت؛
- سردرد
- خشکی دهان
- خستگی یا ضعف
- سرگیجه
- حالت تهوع
- درد معده
- خارش
- تنگی نفس
موارد احتیاط و منع مصرف
قبل از استفاده از نئوتادین، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. در ادامه به بررسی موارد احتیاط قرص نئوتادین خواهیم پرداخت؛
- بیماران با سابقه مشکلات کلیوی، باید قبل از مصرف نئوتادین با پزشک خود مشورت کنید. دوز دارو ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد، زیرا دارو از طریق کلیهها دفع میشود و در افراد با اختلالات کلیوی ممکن است تجمع پیدا کند.
- در صورت مشکلات کبدی، مصرف نئوتادین باید با احتیاط صورت گیرد و ممکن است نیاز به تنظیم دوز دارو باشد. مشاوره پزشکی قبل از مصرف ضروری است.
- در صورتی که باردار هستید یا در حال شیردهی هستید، قبل از مصرف نئوتادین با پزشک خود مشورت کنید. اگرچه هیچ شواهدی مبنی بر خطرات جدی برای جنین یا نوزاد وجود ندارد، اما پزشک ممکن است داروی دیگری را پیشنهاد دهد که برای شما ایمنتر باشد.
- در صورتی که دارای مشکلات قلبی (از جمله بیماریهای قلبی یا فشار خون بالا) هستید، باید با احتیاط از نئوتادین استفاده کنید. این دارو ممکن است در برخی افراد باعث تپش قلب یا تغییرات در ضربان قلب شود.
- در صورت داشتن حساسیت به دسلوراتادین یا لوراتادین (آنتیهیستامینهای مشابه)، از مصرف نئوتادین خودداری کنید.
هر دارویی در کنار کاربرد گسترده، دارای موارد منع مصرف است. برخی از موارد منع مصرف قرص نئوتادین شامل موارد زیر است؛
- حساسیت شدید به دس لوراتادین و دیگر آنتی هیستامینها
- بیماری کبدی شدید
- بارداری و شیردهی
- کودکان زیر 6 ماه
- بیماریهای کلیوی شدید
- مبتلایان به فنیل کتونوری (به دلیل وجود آسپارتام در این دارو)
مصرف قرص نئوتادین در بارداری
تحقیقات در مورد تاثیر این دارو روی جنین در دوران بارداری کامل نیست بنابراین در صورتی که باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، در مورد اینکه مجاز به مصرف قرص نئوتادین هستید یا خیر، حتما با پزشک مشورت کنید. نئوتادین از طریق شیر مادر ممکن است به نوزاد منتقل شود. در صورتی که در دوران شیردهی قصد استفاده از داروهای آنتی هیستامین را دارید، حتما با پزشک مشورت کنید.
بیشتر بدانید: قرص هیدروکسی زین چیست؟ موارد مصرف و عوارض
مصرف در کودکان
استفاده از این دارو در کودکان بالای 12 مانند بزرگسالان است و مشکلی ندارد. اما در کودکان زیر 12 سال، مصرف اشکال قرص پیشنهاد نمیشود و باید از شربت نئوتادین استفاده شود. دوز دقیق دارو بسته به وضعیت و وزن کودک ممکن است متفاوت باشد.
مصرف در سالمندان
مصرف قرص نئوتادین (Neotadin) در سالمندان باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود. سالمندان ممکن است بیشتر در معرض عوارض جانبی دارو قرار داشته باشند و ممکن است به داروهای خاصی حساستر باشند. سالمندان ممکن است به داروهایی مانند نئوتادین حساسیت بیشتری نشان دهند و عوارضی مانند خوابآلودگی، سردرد، سرگیجه، و خشکی دهان را تجربه کنند.
تداخل دارویی نئوتادین
قبل از استفاده این دارو، با پزشک در رابطه با داروهای تجویزی یا گیاهی مصرفی خود مشورت کنید. در ادامه به تداخلات دارویی قرص نئوتادین میپردازیم؛
- تداخل خطرناک: آزلاستین (بینی)، برومپریدول، لاسمیدیتان، ارفنادرین، اوکسوممازین، پارالدهید، پیتولیسانت، تالیدومید
- افزایش اثرات داروها توسط نئوتادین: اوکسی کدون، پارالدهید، پیریبدیل، پرامی پکسول، روپی نیرول، روتیگوتین، سوورکسانت، تالیدومید، زولپیدم، اتانول، آمزینیوم، آزلاستین (بینی)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، سرکوب کننده های CNS، فلونیترازپام، متوتریمپرازین، متیروزین
شرایط نگهداری قرص نئوتادین
قرص نئوتادین باید در دمای اتاق و به دور از نور نگهداری شود. توجه داشته باشید که اشکال دارویی مختلف از جمله شربت، قرص، شیاف، کرم، محلول تزریقی و… باید دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری شوند.
کلام آخر
این مقاله به بررسی کاهش سرفه، آبریزش بینی و انواع آلرژی با قرص نئوتادین، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز پرداخت. این دارو با مهار اثرات هیستامین در بدن، علائم ناشی از آلرژیهای فصلی، حساسیتها و سایر واکنشهای آلرژیک را تسکین میدهد و به دلیل نداشتن اثرات جانبی شدید مانند خوابآلودگی، گزینهای مناسب برای بسیاری از بیماران به شمار میآید. با این حال، برای استفاده از نئوتادین و سایر داروهای مشابه، مشورت با پزشک به ویژه در موارد خاص مانند بارداری، بیماریهای مزمن یا مصرف داروهای همزمان ضروری است.
source