ورزش پیلاتس برای چه گروهی از افراد مناسب است؟

افراد مختلفی با شرایط جسمانی متفاوت به انجام این ورزش می‌پردازند. با انجام حرکات پیلاتس ضمن بالا بردن قدرت و استقامت در تمام عضلات بدن، عضلات مرکزی بدن و عمقی‌ترین عضلات در بدن نیز تقویت می‌شود. ورزش پیلاتس یک سیستم تمرینی ایمن و درستی است که به افراد کمک می‌کند نسبت به بدن خود شناخت دقیق‌تری داشته باشند و با انجام این تمرینات مانع بروز صدمات ورزشی و یا آسیب دیدگی شوند. با این حال، پیش از شروع هر برنامه تمرینی جدید، لازم است که به نکات زیر توجه شود و حتما با یک پزشک مشورت کرد.

بانوان در زمان بارداری

اگر قبلا ورزش پیلاتس کار می‌کردید، پزشک منعی برای شما ایجاد نمی‌کند و اجازه می‌دهد که ادامه دهید، به شرطی که بارداری شما به خوبی پیش برود و خطری برای شما و فرزند شما ایجاد نشود. ممکن است تغییراتی در تمرینات لازم باشد زیرا شکم شما بزرگ‌تر می‌شود و این تغییرات حتما باید زیر نظر یک مربی با تجربه و با مشورت پزشک باشد. به عنوان مثال، بعد از سه ماهه اول، نباید در حالت دراز کشیده روی پشت تمرین کنید زیرا این وضعیت جریان خون به جنین را کاهش می‌دهد.

افراد مسن

افراد مسن‌تر باید به‌طور ویژه به سلامت قلب و عروق و مفاصل خود توجه داشته باشند و تمرینات ورزشی متناسب را انجام دهند. انجام تمرینات پیلاتس به خصوص در افراد مسن‌تر باعث می‌شود تا بدن آمادگی لازم جهت انجام کارهای روزمره و حتی کارهای جسمانی سنگین‌تر را داشته باشد. قبل انجام تمرینات پیلاتس در افراد مسن حتما با پزشک مشورت شود.

افراد دارای محدودیت زمانی

با انجام حرکات پیلاتس در منزل به کمک ویدیوهای آموزشی هم در زمان خود می‌توانید صرفه جویی کنید و مسیر رفت و آمد به باشگاه یا استودیو ورزشی را طی نکنید و هم قدرت جسمانی و استقامت عضلانی را در عضلات و اندام‌های خود بالا ببرید. با افزایش قدرت جسمانی می‌توانید هر جلسه سطح تمرینات خود را پیشرفته‌تر کنید تا به بدن فشار ناگهانی وارد نشود و پیشرفت تدریجی و ایمنی داشته باشید. این ورزش را می‌توانید با هزینه بسیار پایین و تنها با خرید یک مت ورزشی آغاز کنید.

افراد مبتدی

کسانی که مدت طولانی از فعالیت بدنی دور بوده‌اند بیشتر در معرض آسیب‌دیدگی هستند پس باید با تمرینات ملایم‌تر شروع کنند تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود. پیشنهاد ما به این افراد انجام ورزش پیلاتس است.

افرادی که عمل جراحی کردند

تمرینات پیلاتس می‌تواند به بازگشت تدریجی قدرت، انعطاف‌پذیری و تعادل بدن کمک کند و در کاهش آسیب‌های بیشتر موثر باشد. با این حال، افرادی که جراحی کردند باید تمرینات را زیر نظر پزشک و متخصص انجام دهند تا از فشار بیش‌ از حد به نواحی آسیب‌دیده جلوگیری شود.

ورزش پیلاتس برای لاغری شکم و پهلو

افراد دارای اضافه وزن باید با دقت بیشتر و به‌ تدریج تمرینات را آغاز کنند تا فشار اضافی به مفاصل وارد نشود. علاوه بر حرکات پیلاتس برای دست‌یابی به چربی سوزی حتما باید تمرینات هوازی را در کنار پیلاتس انجام داد.

ورزش پیلاتس برای لاغری شکم و پهلو

  • تمرینات شکم و پهلو

عضلات دیواره شکم که شامل، راست شکمی، مایل داخلی، مایل خارجی و عرضی شکم می‌باشند، نقش اساسی در حفظ ثبات تنه دارند. هدف ما از انجام تمرینات پیلاتس این است که به عضلات شکم بیش‌ترین فشار را وارد کنیم بدون اینکه فشار زیادی به ستون فقرات وارد شود.

تمرینات زیادی برای تقویت عضلات شکم و بهبود ثبات کمر طراحی شده‌اند، اما برخی از این تمرینات انقباض و فشار خفیفی به عضلات شکم وارد می‌کنند. بنابراین، برای تقویت و افزایش استقامت عضلات شکم نیاز است از تمرینات متنوعی استفاده شود. برنامه تمرینی متنوع در حفظ و تقویت قدرت و استقامت عضلات شکم بسیار موثر است و این مسئله در تحقیقات متعددی هم به اثبات رسیده است.

برخی تمرینات مثل پایین آوردن همزمان هر دو پا و یا دراز و نشست با پاهای کشیده وجود دارند که از نظر علمی دارای ایراد هستند. با این حال اگر این تمرینات به درستی انجام شوند می‌توانند بسیار مفید باشند.

بیشتر بخوانید: 10 ورزش عالی برای آب کردن چربی زیر شکم

  • تمرینات عضله عرضی شکم

این عضله در قسمت پایین شکم و زیر ناف قرار دارد. با انجام حرکات پیلاتس این عضله بسیار فعال است و اهمیت بالایی دارد. نقش اصلی این عضله کنترل وضعیت بدن است و اولین عضله‌ای است که هنگام حرکت اندام‌ها فعال می‌شود. همچنین این عضله نسبت به سایر عضلات شکمی در هنگام تنفس فعال‌تر است.

تمرینات عضله عرضی شکم

ورزش پیلاتس برای بهبود چه بیماری‌هایی مناسب است؟

پیلاتس به مجموعه‌ای از تمرینات آمادگی‌جسمانی گفته می‌شود که علاوه بر تاثیر مثبت بر سلامت جسمانی بدن و ذهن افراد در بهبود آسیب دیدگی‌ها و روند درمان بیماری‌ها نیز موثر است.

مشکلات قلبی و عروقی

افرادی که بیماری‌های قلبی وعروقی دارند باید تمرینات پبلاتس خود را زیر نظر فیزیولوژیست ورزشی یا کارشناسان تربیت بدنی و با مشورت پزشک و با دقت بیشتری انجام دهند. برای تقویت بیشتر سیستم قلبی و عروقی می‌توانید تمرینات پیلاتس را با تمرینات کاردیو ترکیب کنید. با ترکیب پیلاتس و کاردیو علاوه بر تقویت سیستم قلبی، آمادگی قلبی تنفسی را نیز تقویت می‌کنید.

پیشگیری و بهبود آسیب دیدگی

افرادی که دچار آسیب‌های عضلانی یا مفصلی هستند، باید از تمریناتی که فشار زیادی به نواحی آسیب‌دیده وارد می‌کنند، پرهیز کنند. کارشناسان حرکات اصلاحی می‌توانند به افراد در انجام تمرینات پیلاتس در جهت بهبود آسیب‌دیدگی به خوبی کمک کنند.

پیلاتس و کنترل قند خون

برای مدیریت دیابت، ممکن است نیاز به طراحی خاصی در برنامه درمانی و تمرینی داشته باشید، زیرا افزایش توده عضلانی به استفاده بهتر بدن از گلوکز که نوعی کربوهیدرات است کمک می‌کند. همچنین به مربی خود حتما اطلاع دهید که دیابت دارید تا در صورت لزوم، حرکات خاصی از تمرینات پیلاتس را با مشورت پزشک تغییر دهد.

کاهش علائم آرتروز

تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیب تمرینات هوازی و مقاومتی می‌تواند به کاهش علائم آرتروز مخصوصا آرتروز زانو و گردن، حفظ تعادل، کاهش توده چربی و انعطاف‌پذیری در مفاصل کمک کند. پیلاتس عضلات چهار سر ران را تقویت می‌کند که این تمرینات می‌تواند به پیشگیری از آرتروز و آسیب‌های زانو کمک کند.

پیلاتس و درمان کمر درد

از پزشک خود بپرسید که آیا پیلاتس گزینه مناسبی برای شماست یا خیر. این تمرینات به تقویت عضلات ضعیف مرکزی بدن مانند فیله‌ کمر و عضلات شکم که ضعف این عضلات می‌تواند باعث ایجاد درد شود، کمک می‌کند. برای بهترین نتایج، بهتر است مربی پیلاتسی پیدا کنید که حداقل چند سال تجربه در کار با افرادی که درد کمر دارند، داشته باشد.

پیلاتس و درمان کمردرد

بیشتر تحقیقات علمی درباره‌ی ورزش پیلاتس، روی تاثیر آن در درمان کمر درد مزمن که نوعی اختلال شایع در عضلات، اعصاب و استخوان‌های کمر است متمرکز شده‌اند. پیلاتس از سیستم تمرینی استفاده می‌کند که در روش‌های مختلف توانبخشی مورد تایید علمی قرار گرفته‌اند، ازجمله تقویت عضلات مرکزی بدن. ضعف عضلات مرکزی بدن از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا ضعف عضلات مرکزی یکی از عوامل بیومکانیک ورزشی شناخته‌شده در بیماران مبتلا به کمر درد است.

یکی از اصول مهم پیلاتس حفظ ثبات ستون فقرات است. این به بدن کمک می‌کند که ستون فقرات را در وضعیت ایده‌آل نگه دارد و از قرار گرفتن در انتهای دامنه حرکتی، که ممکن است باعث فشار اضافی بر عضلات و مفاصل شود، جلوگیری کند. بر اساس تحقیقات مربوط به کنترل حرکتی، انقباض خفیف عضلات تثبیت‌کننده‌ی بدن که در تمرینات پیلاتس فعال می‌شوند می‌تواند به حرکت ایمن در فعالیت‌های روزمره کمک کند.

آیا پیلاتس واقعا موثر است؟

در ورزش پیلاتس تقریبا از 50 نوع تمرین متنوع چه ساده و چه دشوار استفاده می‌شود. این ورزش تاریخچه طولانی دارد اما تحقیقات علمی زیادی روی آن انجام نگرفته است. با این حال بسیاری از فواید و مزایای این ورزش مثل تقویت عضلات مرکزی بدن، افزایش انعطاف پذیری، بهبود گردش خون و حفظ تعادل در تحقیقات به مرور به اثبات رسیده است.

سخن پایانی

در این مطلب از داروخانه آنلاین مثبت سبز به اهمیت ورزش پیلاتس برای افراد مختلف پرداختیم. پیلاتس برای افرادی که به دنبال تقویت عضلات بدن، بهبود انعطاف‌پذیری، جلوگیری از آسیب‌دیدگی و افزایش استقامت هستند، مناسب است. همچنین برای سالمندان، افراد با مشکلات قلبی و عروقی و کسانی که دوران نقاهت پس از جراحی یا آسیب‌دیدگی را طی می‌کنند، مفید است.

source