رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران ضمن بیان اینکه رشد سرطان در ایران بیش از رشد جمعیت است گفت: در میان ۱۰ سرطان شایع بین زنان و مردان ایرانی، پستان و پروستات در مرتبه اول قرار گرفته، سپس معده و روده بزرگ است.

به گزارش ایسنا، صبح امروز چهارشنبه (۲۴ بهمن‌) نشستی خبری با موضوعات مرتبط با سرطان برگزار شد. در این نشست که در مرکز تحقیقات سرطان ایران واقع در بیمارستان شهدای تجریش برپا شده بود، موضوعاتی مانند آخرین وضعیت سرطان در ایران و جهان، درمان‌های نوین سرطان، سرطان و بارداری، سرعت رشد سرطان در ایران و جهان و… بررسی شد.

دکتر محمد اسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران نیز از جمله حاضران در این نشست بود.

رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران در ابتدای نشست بر اساس تحقیقات سالانه این مرکز به ارائه آمار و ارقام پرداخته گفت: در میان ۱۰ سرطان شایع بین زنان و مردان ایرانی، پستان و پروستات در مرتبه اول قرار گرفته، سپس معده و روده بزرگ است.

او در رابطه با ارتباط میان رشد سرطان در ایران و رشد جمعیت در ایران گفت: رشد سرطان چندین برابر رشد جمعیت است این در حالیست که در جهان عموما رشد بیماری با رشد جمعیت همسو است.

اکبری ضمن مقایسه ابتلا به سرطان در زن و مرد گفت: به طور کلی مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا می شوند. اگر سرطان پستان را نیز از سرطان شایع زنان حذف کنیم، میزان ابتلای مردان بسیار بیشتر است.

او گفت: مردان کمتر به فکر بیماری‌های خود هستند و به همین سبب در کلینیک‌های سرطان مردان کمتری را می بینیم.

به گفته وی سازمان ملل اعلام کرد که مرگ مردان ناشی از سرطان در ۲۰ سال آینده دو برابر می شود.

از ۵۰ سالگی میزان ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد

ابتلای زنان به سرطان زودتر اتفاق میوفتد

وی با بیان اینکه پس از سرطان معده و روده بزرگ، سرطان مثانه، ریه، تیروئید، مغز، مری و تخمدان در ایران شایع است، گفت: ابتلا به سرطان بر اساس سن متفاوت است؛ ابتلای اطفال به سرطان حدود ۲.۵ درصد است. از ۵۰ سالگی میزان ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد و ابتلای زنان به سرطان به دلیل بیماری سرطان پستان زودتر اتفاق می افتد.

اکبری سرطان معده و سپس سرطان پستان را بیشترین نوع درگیری زنان با سرطان اعلام کرد و و با تأکید بر اینکه سرطان پستان با این وجود که نجیب است اما دومین دلیل مرگ و میر ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است، افزود: در انواع دیگر سرطان، مرگ و میر زنان مانند مردان است.

مرگ ناشی از سرطان در ایران هر ساله کمتر شده است

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران ضمن مقایسه داده‌های ابتلا به سرطان در ایران در مقایسه با آمارهای جهانی اظهار کرد: مرگ ناشی از سرطان در ایران هر ساله کمتر شده است؛ توانمندی در کنترل سرطان معادل کشورهای پیشرفته دنیاست و از توانمندی بالای علمی در زمینه کشف سرطان برخورداریم؛ اگرچه که سرطان در ایران و دنیا دومین علت مرگ است، البته ممکن است در سال آینده سرطان به اولین عامل مرگ و میر در دنیا تبدیل شود؛ اما در حال حاضر اولین عامل دلایل قلبی و عروقی است.

وی کشنده ترین سرطان‌ها را دسته بندی کرد و گفت: کشنده ترین سرطان در مردان و زنان سرطان معده است و سپس سرطان ریه، کبد و سیستم صفراوی، روده بزرگ، پستان و مری کشنده‌ترین سرطان‌هاست.

اکبری سرطان را مسئله‌ای اجتماعی عنوان کرد و با تاکید بر ارتباط ابتلا به این بیماری با رفتار و فاکتورهای اجتماعی، گفت: آب و هوا، بهداشت، میزان مصرف نمک، مصرف مواد و چای داغ و… از جمله موارد مرتبط است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران ضمن ارائه آماری از ابتلا به سرطان به تفکیک استان‌ها، ابتلا به سرطان مری در استان گلستان را بیش از سایر استان‌ها دانست و در ادامه با تأکید بر اینکه سرطان نیازمند رهبری اجتماعی و حکمرانی سلامت است، اظهار کرد: قادر به کاهش سرطان معده نیستیم؛ اما از قابلیت درمان آن برخورداریم.

وی ضمن نمایش یک پاورپوینت و مرز بندی شدت ابتلا به سرطان در کشورهای جهان گفت: ایران در میانه بروز سرطان برخوردار است و پس از کشورهای غربی و روسیه قرار گرفته و تقریبا هم رده آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی و بخشی از شرق آسیاست و حدود یک چهارم یا یک پنجم دیگر کشورها شاهد بروز سرطان است.

بروز سرطان در ایران کمتر از کشورهای غربی است

اکبری گفت: با این وجود که بروز سرطان در ایران کمتر از کشورهای غربی است؛ اما بار بیماری سرطان ایران معادل کشورهای غربی است. سرطان در ایران به دلیل جوانی جمعیتش، بیشتر میان جوانان دیده می‌شود و در نتیجه طول عمری که در مجموع بر اثر مرگ و میر ناشی از سرطان از دست می‌رود نیز بیشتر است. این در حالیست که در کشورهای غربی اغلب سالمندان بیمار می شوند.

لزوم توجه مسئولان به بار اقتصادی و اجتماعی سرطان در ایران

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران بر لزوم توجه مسئولان به بار اقتصادی و اجتماعی سرطان در ایران تأکید کرد و ضمن نمایش نموداری از پیش بینی وضعیت سرطان در آینده، گفت: میزان ابتلا به سرطان در دنیا هر ساله افزایش می‌یابد؛ با این وجود ایران با بیشترین سرعت رشد سرطان در جهان مواجه است و بر اساس مطالعات، سرعت رشد سرطان در هیچ کشور دیگری به میزان رشد آن در ایران نیست.

برنامه‌ریزان سلامت از سرطان عقب مانده‌اند

وی سرطان را بیماری گران، سخت و تلخی توصیف کرد و با بیان اینکه برنامه‌ریزان سلامت از سرطان عقب مانده‌اند، گفت: در زمینه سرطان گرفتار کارهایی می شوند که به جای پشتوانه علمی، دارای پشتوانه اقتصادی است.

اکبری اظهار کرد: سرطان تا سال ۲۰۴۰ در دنیا حدود ۶۶ درصد و در ایران حدود ۱۱۵ درصد افزایش خواهد یافت و بر این اساس سالمندانی که به سرطان مبتلا هستند، حدود ۳۰ درصد جمعیت را تشکیل خواهند داد از مسئولین امر درخواست کرد که در این رابطه برنامه‌ریزی کنند.

زنان زودتر از مردان به سرطان مبتلا می‌شوند

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران به ارائه آمار دیگری پرداخت و گفت: زنان زودتر از مردان به سرطان مبتلا می‌شوند و سرطان در زنان از بازه ۳۰ تا ۳۵ سالگی افزایش پیدا کرده و در آقایان از سنین بالاتر آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه سرطان لب و حفره دهان در ایران بسیار کم است، افزود: در ایران سرطان پروستات است که موجب مرگ مردان می شود. سرطان پروستات قابلیت پیشگیری ندارد و تقریبا پیشگیری از آن امکانپذیر نیست؛ با این وجود امکان کشف زودرس و درمان آن ممکن است. پروستات مردان با افزایش سن بزرگ می شود. رفتار ادرارشان متفاوت شده و این در ۸۰ درصد از موارد طبیعی است.

به گفته اکبری، اگر ادرار مردان بیش از ۴۰ تا ۵۰ سالگی حاوی خون بود، فشار ادرار کم و تخلیه آن دردناک شد، باید به پزشک مراجعه کنند.

اکبری با نمایش اسلایدی درباره بقای ۵ ساله نیز گفت: بالاترین درصد بقای ۵ ساله مربوط به سرطان پستان و سپس سرطان تیرویید است.

۲۱ درصد زنان مبتلا به سرطان در ایران کمتر از ۴۰ سال دارند

به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر عطیه اکبری متخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: در رابطه با بارداری زنانی که مبتلا به سرطان بودند و سپس درمان شدند، مطالعات متعددی انجام شده است.

او با بیان اینکه سن ابتلای زنان به سرطان در ایران پایین است و تقریبا ۲۱ درصد زنان مبتلا در بازه سنی کمتر از ۴۰ سال قرار گرفته‌اند گفت: بخش قابل توجهی از این زنان در سنین باروری به سر می‌برند که این نکته مهم و قابل توجهی است.

زنان را به دلیل ابتلا به هیچ یک از سرطان‌ها از بارداری منع نمی‌کنیم

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: زنان را به دلیل ابتلا به هیچ یک از سرطان‌ها از بارداری منع نمی‌کنیم و تنها به دلیل فاکتورهای اجتماعی فرد را از بارداری منع می‌کنیم؛ به عنوان مثال به دلیل احتمال کم بقای فرد به دلیل ابتلا به سرطان معده، می‌گوییم شاید مادر باقی نماند اما منع بارداری به دلیل سرطان پستان دارای شرایط متفاوتی است. در مطالعات اثبات شده است که فردی مبتلا به سرطان پستان، درمان و سپس باردار شود، احتمال عود بیمار کاهش پیدا کرده یا به اندازه سایر افراد باقی می‌ماند. مطالعات نشان داده به دلیل مشابهت آنتی ژن‌های حاصل از بارداری و آنتی ژن‌های سرطان پستان، سیستم ایمنی دو بار فعال می شود و سلول‌های ریز سرطانی که پیش‌تر هم با چشم دیده شده را از بین می‌برد.

اکبری تاکید کرد: در رابطه با بارداری زنان مبتلا به سرطان حتما باید فرد به همراه پزشک و بر اساس فاکتورهای اجتماعی تصمیم‌گیری کند.

۵۰ درصد مبتلایان به سرطان پستان کمتر از ۵۰ سال دارند

به گزارش ایسنا، سپس اسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران نیز اضافه کرد: ۵۰ درصد مبتلایان به سرطان پستان کمتر از ۵۰ سال دارند و ظلم است که آن‌ها از بچه‌دار شدن، منع شوند. گاهی اوقات همکاران ما دچار اشتباه می‌شوند. یکی از درمان‌هایی که برای درمان سرطان پستان ارائه می‌شود، ساکت کردن تخمدان است که پریود قطع می‌شود. بعضی همکاران تصور می‌کنند زمانی که تخمدان ساکت می‌شود، بارداری بد است و آن را منع می‌کنند و من تعجب می‌کنم و معتقد هستم که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید در زمینه محروم نشدن مردم از بارداری قوی عمل کند.

او گفت: عامل خطر بارداری پس از ابتلا به سرطان و بهبود ۰.۴ است و حدود ۶۰ درصد بهبود می‌یابند؛ یعنی افرادی که باردار می‌شوند احتمالا عود سرطان و مرگ کمتری خواند داشت.

اکبری گفت: جنین و پروتئین خود را می‌سازد و پروتئین مادر را نیز مانند یک مهندس ترمیم می‌کند. این قضیه بسیار جدی است با این حال گاه ناآگاهانه مردم را از آنچه که خدا به آنان داده محروم می‌کنیم.

او با اشاره به تصاویری از جراحی زنی با سرطان سارکوم که در هفته هفدهم بارداری به سرمی‌برده است گفت: به او گفته بودند باید سقط کنی، اما باید بلد باشند که جراحی کنند. در بارداری و سرطان حساس هستیم و اصرار بر این داریم که مورد عنایت ویژه رسانه‌ای قرار گیرد.

اچ پی وی جزو ۱۰ سرطان اول ایران نیست

رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران اظهار کرد: یکی از دعواها در جامعه، میان اقتصادیون و افرادی است که علم مطلب را دارند، ویروس اچ‌پی وی و سرطان دهانه رحم است که در تلویزیون هم سر و صدا به پا کرده بود؛ مردم هم می‌پرسند که فرزندان ما واکسن اچ پی‌وی تزریق کنند یا خیر؟ اچ پی وی جزو ۱۰ سرطان اول ایران نیست. جنگی بسیار عمیق فرهنگی است؛ اگرچه که بسیاری برای پول این‌کار را می‌کنند.

او سپس بار دیگر از دکتر عطیه اکبری متخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دعوت به سخنرانی کرد.

عطیه اکبری گفت: ۲۰۰ نوع اچ پی وی وجود دارد. در حقیقت زگیل، ـ human papillomavirus ـ است که در قسمت‌های مختلف بدن دیده می‌شود؛ از دهان تا پوست و ناحیه تناسلی؛ آنچه که بیش از دیگر قسمت‌ها مهم است، ناحیه تناسلی است که انواع و درمان آن با فرم دهانی متفاوت است. اچ پی وی دارای حدود ۲۰ فرم ژنیتال یا تناسلی است که گروهی کم‌خطر و گروهی نیز پر خطر است.

تمامی بیماران مبتلا به اچ پی وی به سرطان دهانه رحم مبتلا نخواهند شد

او گفت: تمامی بیماران مبتلا به اچ پی وی به سرطان دهانه رحم مبتلا نخواهند شد. بیمار می‌تواند اچ‌پی‌وی باشد اما به سرطان دهانه رحم مبتلا نشود. این ویروس تنها با رابطه جنسی ایجاد می‌شود و هیچ عامل و فاکتور دیگری مانند استخر، توالت‌های عمومی و… احتمال انتقال نخواهد داشت. افرادی با رابطه جنسی متعدد خطر ابتلا به بیماری را دارند؛ این بیماری اغلب از مردان به زنان انتقال داده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: فرم‌های زگیل‌های تناسلی که نمای بیرون دارد معمولا از فرم خوش خیم ویروس با تیپ‌های ۶ و ۱۱ است که شایع‌ترین است. فرم‌های داخل که معمولا به شکل زگیل نیست، می تواند بدخیم یا خوش خیم باشد. ویروس خوش‌خیم پایدار نیست و معمولا طی یک تا دو سال از زمان تشخیص از بین می‌رود؛‌ به همین سبب از اگر بیمار فاکتور خطر نداشته باشد کاری با او نداریم؛ اما اگر فردپر خطر باشد از روش‌های تشخیصی بیشتری برای آن استفاده می‌کنیم.

واکسن اچ پی وی در مسیر تبلیغات

اکبری افزود: واکسیناسیون اچ پی وی حالا در مسیر تبلیغات افتاده است؛ اثر بخشی سوش‌های چهار ظرفیتی و ۹ ظرفیتی مشخص نیست. اثربخشی آن باید پیش از آغاز رابطه جنسی باشد که در کشورهای غربی متفاوت است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تزریق واکسن اچ پی وی را توصیه نمی‌کنیم؛‌زمانی فرایند را در سیستم واکسیناسیون می‌آوریم که آمار ابتلا به سرطان بالا باشد. در کشورهای غربی آمار ابتلا به سرطان دهانه رحم که حتما هم دلیل آن ویروس اچ پی‌وی نیست، در رده سوم یا چهارم قرار دارد اما در ایران ابتلا به سرطان رحم از ۱۰ سرطان شایع کشور نیست و طبق آمار ملی وزارت بهداشت یازدهمین سرطان شایع ایران بوده است.

او گفت: هر فردی بر اساس شرایطش می‌تواند تزریق کند اما زمان تزریق این واکسن پس از آغاز رابطه جنسی است چرا که ویروس که وارد شود تزریق واکسن ارزشی ندارد؛ با این حال بعضی مطالعات دیده شده که سطح بیماری در موارد ابتلا به فرم پیش‌بدخیم سطح بیماری را پایین نگه می‌دارد که در حد مطالعه است.

آمار مستندی از ابتلا به اچ پی وی در ایران نداریم

اکبری گفت: آمار مستندی از ابتلا به اچ پی وی در ایران نداریم چرا که آزمایش آن جزو بیمه‌ها محسوب نمی‌شود و بر اساس درخواست بیمار انجام است؛ همانطور که در خصوص پاپ اسمیر نیز غربالگری وجود ندارد. اچ پی وی نیز هماهنگونه است. به صورت منطقه‌ای آمار وجود دارد و قابل توجه است اما نمی‌توان آن را مستند کرد.

سپس بار دیگر اسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران گفت: تنها مرکزی که در این رابطه با سرطان سرویکس مطالعه انجام داده، این مرکز است.

او ادامه داد: تنها سرطانی که سن ابتلا به آن در ایران ۱۰ سال پیرتر از سن ابتلا در کشورهای غربی‌ است، سرطان سرویکس است. این در حالی است که سن ابتلا به سرطان‌های دیگر پایین‌تر است.

او گفت:‌ برای کشف سرطان دهانه رحم باید غربالگری و پاپ اسمیر انجام شود. غربالگری را دست کم می‌گیریم.

رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران اظهار کرد: توصیه قطعی ما عزت‌گذاری بر غربالگری سرطان دهانه رحم است. 

او سپس به موضوع درمان‌های نوین سرطان پرداخت و با اشاره به فعالیت اخیر کشورهای جنوب خلیج فارس در زمینه سرطان گفت: اخیرا عربستان سعودی با مرکزی درمان سرطان را با مشارکت جانز هاپکینز مدیسین راه اندازی کرده است، با این حال دانش علمی ما از تمامی این مراکز بیشتر است.

اکبری در ادامه از دکتر سیده سمیه بی هاشمیان فوق تخصص جراحی سرطان دعوت به سخنرانی کرد.

به گزارش ایسنا، سیده سمیه بی هاشمیان این فوق تخصص جراحی سرطان در خصوص دستگاه تشخیصی حین جراحی ( CDP یا Cancer Diagnostic Probe) که برای درمان و تشخیص سلول‌های سرطانی در مراکز درمانی استفاده می شود توضیح داد و گفت: این دستگاه ثبت جهانی شده و در این مرکز نیز برای بیماران مبتلا به سرطان سینه مورد استقاده قرار می‌گیرد. سی‌دی پی ایران را از کشورهای کانادا، چین و هند نیز خریداری کردند. کارهای فنی مرتبط با این دستگاه را محمد عبدالاحد انجام داده است. این دستگاه، پروب تشخیصی سرطان است، جای توموری که از بدن بیمار خارج می‌شود، همیشه مورد توجه و نگرانی جراح است که محیط پاک شده است یا نه؛ حالا پزشکان از این دستگاه برای تشخیص نقاط مشکوک استفاده می کنند که به کمک آن مشخص می شود محیط پاک است یا خیر.

اکبری نیز در این رابطه گفت: به کمک معاونت ریاست جمهوری، ۱۰ دستگاه به پنج دانشگاه‌های کشور هدیه شد.

اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران گفت: در سلول برق وجود دارد و میزان انرژی سلول‌های سرطان متفاوت است. سلول سرطانی فضای کم اکسیژنی دارد و این دستگاه سلول سرطانی را کشف می‌کند.

سپس رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران از فرزام شاهپوری متخصص جراحی عمومی دعوت به سخنرانی کرد تا درباره حفظ و برداشت بافت پستان صحبت کند.

به گزارش ایسنا، شاهپوری با مطرح کردن این سوال که در صورت ابتلا به سرطان پستان برداشتن کل بافت عضو برای بیمار مفید خواهد بود یا خیر؟ گفت: حذف کل بافت، منجر به بقای بیمار نخواهد شد و بر همین اساس بهتر است که قسمتی از بافت را برداریم. برداشتن کل سینه، مانند قطع عضو است و بیمار با فاجعه روحی و روانی روبرو می‌شود؛ تنها در بعضی موارد و شرایط کل سینه را تخلیه خواهیم کرد اما در حالت عادی توصیه به برداشتن تنها قسمتی از آن است و بعدها نیز آن قسمت را بازسازی خواهیم کرد.

او معتقد است که در این شرایط ریسک میزان کیفیت زندگی افزایش خواهد یافت و بر همین اساس احتمال بقا نیز افزایش می‌یابد. 

 دکتر اکبری نیز در همین رابطه گفت: مرگ در اثر برداشتن کل عضو پستان زودرس خواهد شد و کسانی که سینه آن‌ها حفظ شده بیش‌تر از دیگران بقا یافتند. به سختی توانستیم ثابت کنیم که در این زمینه اختلافی بر زنده ماندن بیماران ایجاد می‌کند.

او افزود: درمان سرطان‌های توموری، جراحی است و بقیه اقدامات درمان کمکی است که شیمی درمانی و رادیوتراپی است. در یک مطالعه جهانی اثبات شده که جراحی به تنهایی ۴۹ درصد، جراحی همراه با رادیوتراپی ۸۹ درصد و شیمی درمانی به تنهایی ۱۱ درصد موثر است. جراحی سرطان‌های توپر درمان اصلی سرطان است.

تاثیرگذاری اعمال جراحی زیبایی بر سرطان پستان

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیرگذاری اعمال جراحی زیبایی بر سرطان پستان گفت: دوخت و دوز کاری به سرطان ندارد اما ترکیب مواد شیمیایی و مصرف هورمون‌ها در تسریع ایجاد سرطان موثر است.

او ادامه داد:‌ ‌IVF یعنی داروی هورمونی را به مقدار زیاد به فردی داده شود؛ اما ایجاد خطر سرطان نخواهد کرد و اگر بچه به دنیا بیاید، به دلیل پروتئین سازی بدن، مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

اکبری گفت: ۴۰ درصد خانم‌ها میوم‌ رحمی دارند که بالینی می‌شود و درمان میوم بارداری است.

به گفته او بیماری‌های خود ایمنی مانند تیروئید نیز با بارداری بهبود پیدا می‌کند.

او ضمن تاکید بر آثار مثبت بارداری با بیان اینکه بارداری جوان‌سازی می‌کند، گفت: با پلاسمای زنان باردار برای بهبود بیماری ام‌اس کمک گرفته می‌شود.

سپس سیده سمیه بنی هاشمیان با نمایش تصویری، به استفاده از روش درمان الکتروپوریشن برای یک بیمار مبتلا به سرطان پوست که دیواره قفسه سینه و استرنوم بیمار را درگیر کرده بود و تا آئورت ادامه یافته بود گفت: الکترودها در حوزه تومور جاگذاری شده و با تغییر ولتاژ، سلول‌های سرطانی تخریب می‌شود؛‌ به این ترتیب ضایعه قابل جراحی شده است.

اکبری نیز در رابطه تاکید کرد: روش جدید الکتروپوریشن در دنیا نیز به کار گرفته می‌شود اما این دستگاه با متد دیگری نسبت به دیگر نقاط دنیا کار می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران با اشاره به تحقیقات دیگری نیز گفت: این سوال ایجاد شده بود که چرا بعضی از بیماران مبتلا به سرطان پستان در مرحله اولیه متاستاز داده و جان خود را از دست می‌دهند؛ البته این عدد بسیار کم بود اما بر همین اساس مطالعاتی انجام شد. بر اساس تحقیقات به دست آمد که این افراد ژن‌هایی خاص برخوردارند که از گذشته به آن‌ها رسیده است و همچنین متوجه شدیم، این افراد بارداری و بچه‌داری کم داشتند. 

 اگر غربالگری سرطان پستان، ماموگرافی، هر ساله انجام شود مضر خواهد بود

او ضمن اشاره به مطالعاتی که مجله BMJ ـ British Medical Journal ـ گفت: اثبات شده است که اگر غربالگری سرطان پستان، ماموگرافی، هر ساله انجام شود مضر خواهد بود.

اکبری ادامه داد: اگر یک بار غربالگری را دنبال کنیم، معمول است و وضعیت مناسب است اما بر اساس مطالعات با دو بار غربالگری ضرر ایجاد خواهیم کرد؛‌ این علل متعددی نیز دارد که دستگاه‌ها کم است، کالیبره نیست، بعضی همکاران توجه ویژه‌ای ندارند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران گفت: معاینه باید به صورت مرتب انجام شود اما توصیه ماموگرافی هر یکساله آسیب‌زاست. 

او سپس به موضوع معنویت و امید اشاره کرد و امسال سازمان جهانی بهداشت روز چهارم فوریه را به اسم «سرطان؛ معنویت و امید» مطرح کرد گفت: ۳۰ سال پیش تحقیقاتی را در خصوص معنویت و امید انجام دادیم. یکی از تحقیقات ما نشان داد که سطح کورتیزول بیماران مبتلا به سرطان با معنویت درمانی و معنا گرایی کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، سپس دکتر محمد جواد بابایی متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی سرطان سخنرانی کرد و در رابطه با درمان سرطان پستان با پلاسما گفت: پلاسما را حالت چهارم ماده می‌نامند و توسط سازمان انرژی اتمی تولید می‌شود و از آن برای درمان استفاده می‌شود.

او ادامه داد: بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شد، پلاسما توانسته مارژین ـ حاشیه ـ محل سرطان پستان را تغییر دهد. مطالعات در حال انجام است؛ فاز حیوانی آن انجام شده و فاز انسانی آن در انتظار انجام است.

اکبری نیز گفت: سازمان انرژی اتمی برای مرکز تحقیقات سرطان ایران کارهای فوق العاده‌ای طراحی کرده است. بر اساس تحقیقات مشخص شده که سلول سرطانی که پلاسما می‌گیرد دیگر رشد نمی‌کند و احتمال عود و مرگ آن‌ها کم می‌شود.

او ادامه داد: اثرگذاری پلاسما بر تمامی سرطان‌هاست اما کار ما به دلیل تعدد و سهولت بر سرطان پستان انجام می‌شود. کارهای تحقیقاتی، سلولی و حیوانی آن انجام شده است.

او روزه‌داری را نیز از درمان سرطان عنوان کرد و گفت: تمامی ادیان نیز روزه‌داری را دارند اما پزشکی نیز در این خصوص توصیه داشته است. نیاشامیدن و نخوردن در دوره شیمی درمانی نیز اثرگذار است. این تحقیقاتی است که آمریکا با همکاری چین انجام داده است؛ ما نیز بر این مطلب تاکید داریم.

سپس ریحانه طاهری مهر متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی پستان نیز گفت: امروزه مشخص شده محیطی به نام Tumor microenvironment ـ ریز محیط تومور ـ اطراف تجمع سلول‌های سرطانی وجود دارد. به تدریج مشخص شد که این دیواره نقش‌های متعددی دارد و از نفوذ داروهای شیمی درمانی جلوگیری می‌کند. سلول‌های متعددی در ریزمحیط تومور وجود دارد. همواره به دنبال دارویی بودیم که بتوانیم به طور اختصاصی سلول‌های تومورال و متاستازها را نشان دهیم؛ به همت سازمان انرژی اتمی یک داروی رادیو اکتیو به نام رادیودارو شناخته می‌شود، به نام گالیوم – فاپی تولید شد. داروی رادیو اکتیو بر حاملی سوار می‌شد که حامل به سلول‌های سرطانی علاقه‌مند بود و دارو را به سمت سلول‌های سرطانی و حاشیه می‌برد. به این طریق توانستیم با دقت بالا تومور و متاستازها،‌ حتی متاستازهای مغز را شناسایی کنیم؛‌ در حالی که با پت اسکن یا هیچ روش دیگری قابل بررسی نبود. ثبت جهانی شد و گزارشات آن به مقالات معتبر ارائه شده است.

او ادامه داد:‌ در مراحل پیشرفته تر در این خصوص مطالعه کردیم که آیا می‌توان از آن به عنوان درمان استفاده کرد یا خیر. داروی رادیواکتیو دیگری نیز بر حامل سوار شد و به سمت سلول‌های سرطانی رفت. این دارو در نزدیک ترین فاصله به تومور شروع به تخریب سلول‌های سرطانی می‌کند. این امر تارگت تراپی یا درمان هدفمند شناسایی می‌شود که موجب تخریب سلول‌های سالم نمی‌شود. اثر بخشی آن از ۲۰ درصد تا ۱۰۰ درصد بوده است که در افراد و مراحل سرطان متفاوت بوده است.

بنی هاشمیان اظهار کرد: عوارض به خصوصی نبود و ریزش مو،‌ تهوع و استفراغ مشاهده نشد.

سپس ریحانه طاهری مهر متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی پستان نیز با اشاره به همکاری با انیستیتو پاستور، بر انجام یک مطالعه تاکید کرد و گفت: گرچه در جهان ثابت شده است اما ما معتقد هستیم درمان سرطان را با استفاده از داروی ب ث ژ (BCG)، که گاهی در درمان بیماری مثانه نیز استفاده می‌شود به کارگیریم. این نکته پیش‌تر در دنیا اثبات شده است و ۲۰ سال است که در درمان بیماری سرطان مثانه استفاده می‌شود و ۷۵ سال است که جزو واکسیناسیون کشور است و می‌دانیم که ایمنی زایی قطعی دارد. تقریبا مطمئن هستیم که خطری ندارد اما باز هم با فاز حیوانی شروع کردیم که دوز ایمن آن را پیدا کرده و مطمئن باشیم حتما باعث درمان و بقا می‌شود.

در پایان دکتر منصور ناطقی متخصص جراحی داخلی فلوشیپ جراحی سرطان نیز در پایان بر انجام این آزمایش بر ملانوما یکی از خطرناک ترین انواع سرطان پوستی نیز تاکید و ادامه داد: واکسن ب ث ژ به صورت غیر اختصاصی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ این آزمایش را در ملانوم سرطان پوستی و سرطان پستان پیش‌ خواهیم برد.

انتهای پیام

source