سید محسن زهرایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه واکسیناسیون روتاویروس در تمام واحدهای بهداشتی در کشور در حال انجام است، اظهار کرد: آمار واکسیناسیون سالانه استخراج میشود و امیدواریم برنامه واکسیناسیون روتاویروس نیز همچون دیگر واکسنها در سال ابتدایی اجرای آن به پوشش بالای ۹۵ درصد در جمعیت هدف برسد.
وی با اشاره به ضرورت انجام واکسیناسیون در کودکان افزود: با تزریق واکسن میزان ابتلای افراد به بیماریهای عفونی کاهش پیدا میکند و فرد پس از تزریق با مشکل خاصی روبهرو نمیشود، همچنین تزریق این واکسن علامت خاصی در افراد ایجاد نمیکند.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: لازم است بدانیم روتاویروس در دوران کودکی اسهال ایجاد میکند و این ویروس شایعترین عامل اسهال در کودکان زیر پنج سال است.
وی با اشاره به میزان شیوع روتاویروس در کودکان بین دو تا پنج سال اضافه کرد: در گروه سنی زیر دو سال نیز احتمال ابتلاء به روتاویروس وجود دارد و باید بدانیم بیشتر کودکان تا سن پنج سالگی حداقل یک بار به روتاویروس مبتلا میشوند.
زهرایی درباره ابتلای بزرگسالان به روتاویروس در مقایسه با کودکان خاطرنشان کرد: کودکان با تزریق واکسن یا ابتلاء به روتاویروس ایمن میشوند، در گروه سنی کودکان ابتلاء شایعتر و در گروه سنی بزرگسالان ابتلاء به ویروس کمتر است.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مهمترین تظاهر بالینی روتاویروس اسهال است، تصریح کرد: توصیه میشود افراد برای پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای ویروسی دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند، همچنین شستوشوی مکرر دستها، مصرف آب آشامیدنی سالم از مواردی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.