به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور در این دیدار گفت: رهسپاری فرزندان بهزیستی از مهمترین دغدغههایی است که در حال حاضر داریم و به دنبال اجرای سیاستهای مختلف برای تحقق رهسپاری موفق و توانمندسازی کودکان بعد از ترخیص از مراکز هستیم.
دکتر سید جواد حسینی افزود: فرصت آفرینی برای کودکان در جامعه در سه قلمرو ازدواج، مسکن و اشتغال آنها باید رقم بخورد. در تحقیقی که درخصوص ازدواج فرزندان بهزیستی انجام گرفته، مشخص شده که میزان سازگاری در میان این زوجین بسیار بالا است و بعد از ازدواج زندگی بسیار موفقی دارند. در زمینه اشتغال در حال حاضر ۱۶هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی بهزیستی برای جامعه هدف در اختیار دارد و در این میان، فرزندان بهزیستی اولویت ویژهای در بهرهمندی از این تسهیلات خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: خانواده محوری یکی از سیاست های بهزیستی است. در ابتدا از طریق توانمندسازی خانوادهها به دنبال بازپیوند کودکان با خانوادههایشان هستیم. در مرحله بعدی خانوادههای جایگزین که اکنون ۱۸ هزار کودک در خانوادههای جایگزین تحت پوشش هستند و در مرحله بعدی اجرای فرآیند فرزندخواندگی است که ۲۵ هزار کودک در بهزیستی تحت عنوان فرزندخوانده از آغوش گرم خانواده بهرهمند گردیدهاند. در حال حاضر ۴۶۰ کودک نیز در قالب طرح میزبان به صورت موقت به خانوادههای متقاضی واگذار گردیدهاند.
معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور ادامه داد: ۳۵ شیرخوارگاه، ۵۵ مرکز نوباوگان ویژه کودکان ۳ تا ۷ سال، ۴۶۰ خانه فرزندان ۷ تا ۱۳ سال، ۲۶۰ مرکز شبه خانواده در گروه سنی ۱۳ تا ۱۸ سال تحت نظارت بهزیستی در کشور وجود دارد و ۹ هزار فرزند در این خانهها زندگی میکنند. سه رویکرد پیشارهسپاری تا سن۱۸سال، در حین رهسپاری و پسارهسپاری با رویکرد توانمندسازی و فرصت آفرینی در این مراکز قرار است اجرایی گردد. در اولین مرحله، غربالگری کودکان زیر ۱۳سال مبتنی بر سنجش علایق شغلی ویژگیهای شخصیتی، شرایط محیطی و… انجام میگیرد. در مرحله دوم که سن ۱۳تا۱۷سالگی است طرح استعدادیابی و آموزش مهارت های پایه زندگی ارائه میشود و در فاز سوم که سن ۱۷و۱۸سالگی است، آموزش مهارتهای شغلی را خواهیم داشت. تمامی فرزندان تا ۱۸سالگی است باید یک مهارت شغلی یاد بگیرد. در پسارهسپاری باید فرصت آفرینی کنیم.