به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، غذاهایی که در طول روز مصرف میکنیم، تأثیر قابلتوجهی بر سلامت ما دارند، در حالی که مصرف بعضی از مواد غذایی موجب بهبود سلامتی میشود، احتمال بروز بیماریها را کاهش میدهد و موجب افزایش طول عمر میشود، مصرف بعضی دیگر از مواد غذایی عملکردهای حیاتی بدن را مختل میکند و موجب کوتاه شدن طول عمر میشود، در ادامه به بررسی غذاهایی میپردازیم که موجب کوتاه شدن طول عمر میشود:
گوشتهای فراوری شده
گوشتهای فراوری شده همچون سوسیس با وجود اینکه خوشطعم هستند، اما خطرات زیادی برای سلامتی دارند، این مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده مانند نیترات و نیتریت هستند که احتمال بروز سرطانها، به ویژه سرطان روده بزرگ را افزایش میدهند، نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف گوشتهای فراوری شده با افزایش قابلتوجه میزان مرگومیر، خطر سرطان و افزایش خطر بیماریهای قلبی مرتبط است، این گوشتها سرشار از چربیهای اشباع شده و سدیم هستند که موجب افزایش فشار خون و بروز بیماریهای قلبی میشود.
نوشیدنیهای شیرین
نوشابههای گازدار، نوشیدنیهای انرژیزا و دیگر نوشیدنیهای شیرین سرشار از قندهای اضافه شده هستند که مشکلات زیادی برای سلامتی ایجاد میکنند؛ بهطوری که مصرف بیش از حد قند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم، بیماری قلبی و مشکلات کبدی میشود.
غلات تصفیه شده
غلات تصفیه شده همچون نان سفید، برنج سفید و ماکارونی فاقد مواد مغذی ضروری همچون فیبر، ویتامینها و مواد معدنی هستند، این کمبود مواد مغذی موجب افزایش و پس از آن کاهش سریع قند خون میشود و به مرور زمان خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم و چاقی را افزایش میدهد، بنابراین توصیه شده است از غلات کامل همچون برنج قهوهای، کینوا و نان سبوسدار استفاده کنید.
غذاهای سرخ شده
سیبزمینی و مرغ سرخشده ممکن است خوشمزه باشد، اما از جمله غذاهای مضر برای سلامتی هستند، این غذاها در روغنهایی با چربی ترانس پخته میشوند که مصرف آنها سطح کلسترول مضر خون را افزایش میدهد و موجب بروز بیماریهای قلبی عروقی همچون سکته میشود؛ نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف منظم غذاهای سرخ شده با خطر بالاتر مرگومیر زودرس، بهویژه در زنان، مرتبط است، این غذاها سرشار از کالری هستند و موجب افزایش وزن و بروز التهاب مزمن میشوند.
تنقلات بستهبندی شده
تنقلات بستهبندی شده همچون چیپس سرشار از افزودنیهای ناسالم، مواد نگهدارنده و نمک هستند که موجب بروز مشکلاتی برای سلامت بدن میشوند؛ برای نمونه، مصرف بیش از حد سدیم میتواند موجب افزایش فشار خون، بروز مشکلات کلیوی و افزایش خطر سکته شود.
شیرینکنندههای مصنوعی
مصرف شیرینکنندههای مصنوعی همچون آسپارتام و ساخارین ممکن است خطراتی برای سلامتی به همراه داشته باشند، بهطوری که سلامت روده را دچار اختلال میکنند و موجب افزایش میل به مصرف غذاهای شیرین میشوند.